کیان آنلاین_ دنیای اقتصاد نوشت: در روزهای پایانی سال ۲۰۲۳، گزارش موسسه رتبهبندی فیچ (ایالاتمتحده آمریکا) از تقویت و افزایش امیدها به جایگاه جدید اقتصاد ویتنام در جهان حکایت داشت. ارتقای رتبه IDR ویتنام به «بیبیپلاس»، منعکسکننده چشمانداز رشد میانمدت مطلوب به لطف سرمایهگذاری مستقیم خارجی قوی است که موسسه فیچ معتقد است به بهبود ساختار اعتباری ویتنام کمک خواهد کرد. در سال ۲۰۲۲، سرمایهگذاری مستقیم خارجی محققشده ویتنام رقم ۲۲.۴میلیارد دلار (حدود ۶درصد از تولید ناخالص داخلی) بود که نسبت به ۱۹.۷میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ روند افزایشی داشته است.
این مرکز، اقتصاد ویتنام را بهعنوان سیوچهارمین اقتصاد بزرگ تا سال 2023 با تولید ناخالص داخلی 430میلیارد دلار ارزیابی میکند که میتواند تا سال 2038 در ردیف 25 اقتصاد برتر جهان قرار گیرد. شرکای اصلی ویتنام شامل ایالاتمتحده، چین، ژاپن، هند، کرهجنوبی و روسیه است. همچنین این کشور در حال حاضر عضو توافقنامههای تجاری در مقیاس بزرگ، از جمله توافقنامه جامع و پیشرو برای مشارکت ترانس پاسیفیک (CPTPP) و مشارکت اقتصادی جامع منطقهای (RCEP) است. ویتنام کشور پیشرو در تولید منطقهای است و به طور فزایندهای به کشور راهبردی در زنجیره تامین جهانی تبدیل میشود. ویتنام با تغییر موقعیت خود در زنجیره ارزش جهانی، اصلاحات داخلی، افزایش بهرهوری نیروی کار و سرمایهگذاری دولتی و خصوصی، جایگاه خود را بهبود بخشیده است.
جریانهای سرمایهگذاری مستقیم خارجی قوی از اقتصادهای سراسر جهان، بهویژه از «منابع سرمایه» پیشرو مانند ایالاتمتحده، چین، ژاپن، سنگاپور، اتحادیه اروپا و کشورهای دیگر پتانسیل توسعه ویتنام را تقویت میکند. علاوه بر این، ویتنام با بهرهگیری از پتانسیل جمعیت بالا و جوان این فرصت را دارد که از اکثر کشورها در اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا، پیشی بگیرد و تا سال 2045 به کشوری با درآمد بالا تبدیل شود.