کشورهای پیشرو در خودروهای برقی کدامند؟

خودروهای برقی کم‌کم راه خود را به جریان اصلی باز می‌کنند. به‌ویژه، برخی کشورها در پذیرش خودروهای الکتریکی پیشرو هستند و این به دلیل ترکیبی از عوامل از جمله ابتکارات دولتی، رقابت سالم و بهبود فناوری است.
واردات خودرو های برقی

کیان آنلاین– ایسنا نوشت: چین یکی از کشورهای برتر از نظر تولید و فروش خودروهای برقی است که ۸/ ۳میلیون خودروی الکتریکی در سال ۲۰۱۹ تولید کردند که ۵/ ۵۸درصد از کل تولید جهانی را به خود اختصاص داد. این کشور مشوق‌های مختلفی، از یارانه‌های مالی تا اعتبارات مالیاتی، را برای حمایت از پذیرش خودروهای الکتریکی ارائه می‌دهد و بیش از ۲/ ۲میلیون خودروی الکتریکی تا سال ۲۰۱۹ در جاده‌های چین وجود داشت. یکی دیگر از عوامل کلیدی که در ظهور وسایل نقلیه الکتریکی در نروژ نقش داشته، جغرافیای آنهاست. این کشور نیروی برق آبی فراوانی دارد که یک منبع انرژی پاک و تجدیدپذیر است. نروژ همچنین با بیش از ۱۱هزار ایستگاه شارژ عمومی در سراسر کشور، سرمایه‌گذاری زیادی در ایجاد زیرساخت‌های شارژ انجام داده است.

البته هلند برقی‌ترین کشور اروپا برای خودروهاست. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها یکی از عوامل کلیدی است که به موفقیت هلند کمک کرده است که شامل اجرای نقاط شارژ بیشتر در سراسر کشور و همچنین مشوق‌های مالیاتی و یارانه‌هایی است که داشتن یک خودروی الکتریکی را مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌کند. درحال‌حاضر بیش از ۵۰هزار نقطه شارژ عمومی در هلند وجود دارد. دولت همچنین مشوق‌های مالیاتی و یارانه‌هایی برای دارندگان خودروهای برقی ارائه می‌کند که می‌تواند هزاران یورو برای آنها در عمر خودرو ذخیره کند.

هلند همچنین با تولیدکنندگان خودرو و شرکت‌های انرژی برای ایجاد زیرساخت‌های خودروهای برقی خود مشارکت‌های قوی ایجاد کرده است. این همکاری امکان نصب نقاط شارژ بیشتری را فراهم و به ایجاد تجربه یکپارچه‌تر برای دارندگان خودروهای برقی کمک کرده است. خودروسازان مانند تسلا، بی‌ام‌و و نیسان ایستگاه‌های شارژ سریع را در سراسر این کشور نصب کرده‌اند که شارژ یک خودروی الکتریکی را تنها در چند ساعت ممکن می‌سازد.

دولت هلند حامی جدی خودروهای الکتریکی بوده و سیاست‌ها و ابتکاراتی ایجاد کرده است که مالکیت و استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی را برای شهروندان آسان‌تر می‌کند. این امر به ایجاد فرهنگ حمل‌ونقل پایدار در کشور کمک کرده است. دولت هدف‌گذاری کرده است که ۹میلیون خودروی برقی تا سال ۲۰۳۰ در جاده‌ها عرضه شود. هلند یک طرح کاهش آلایندگی را در آمستردام اجرا کرده است که وسایل نقلیه آلاینده از جمله خودروهای دیزلی با بیش از ۱۵ سال عمر را ممنوع می‌کند. مزایای خودروهای الکتریکی در هلند این است که کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ مانند آمستردام و روتردام را به دنبال داشته است.

همچنین انتشار گازهای گلخانه‌ای بخش حمل‌ونقل را کاهش داده و در تقویت اقتصاد هلند موثر بوده است، زیرا پذیرش خودروهای الکتریکی مشاغل جدیدی در بخش‌های تولید و انرژی ایجاد می‌کند. انقلاب خودروهای الکتریکی جهان را در بر گرفته است و چین در خط مقدم این تغییر قرار داشته است. عوامل متعددی وجود دارد که باعث رشد بازار خودروهای الکتریکی در چین می‌شود که برخی از عوامل کلیدی شامل حمایت دولت چین، افزایش سطح آلودگی، شرکت‌های نوآور داخلی و افزایش آگاهی مصرف‌کننده است. چین با بیش از ۳میلیون فروش در سال ۲۰۲۰ بزرگ‌ترین بازار خودروهای الکتریکی جهان است. دولت چین در نظر دارد ۲۵درصد از کل فروش خودرو را تا سال ۲۰۲۵ خودروهای برقی تشکیل دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *