پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲

قرارگیری ارزش معاملات در کانال سه هزار میلیارد تومانی، بازار سهام را در خواب زمستانی فرو برده است. غیر از نمادهای گروه زغال سنگ، جریان معاملات بورس در روز سه‌شنبه در تعادل کم‌جان و بی‌رمقی قرار گرفت. با وجود روند فعلی بازار سهام، سرنوشت معاملات در آخرین روز هفته چگونه رقم خواهد خورد؟
پیش بینی بورس هفته آخر بهمن

کیان آنلاین_ تجارت نیوز نوشت: در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت 0.06 درصدی، معادل هزار و 224 واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و 97 هزار واحدی قرار گرفت.

کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی متضاد را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با رشد 0.09 درصدی (معادل 669 واحد)، تا پله 738 هزار و 762 واحدی تنزل یافت.

معاملات بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، سه هزار و 793 میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز پنج میلیارد و 900 میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.


بیشتر بخوانید: کاهش ۱۲۰۰ واحدی شاخص بورس


همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز سه‌شنبه بورس، خبر از خروج 202 میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه

افت ارزش معاملات و از دست رفتن کریدور چهار هزار میلیارد تومانی، رمقی برای بازار سهام باقی نگذاشته است. بیشترین تراکم بازدهی روزانه نمادها در پایان معاملات روز سه‌شنبه، در محدوده منفی یک تا مثبت یک درصد بود.

این نکته نشان می‌دهد با تخلیه جو فروش و افت قیمت نمادها، انتظار اصلاح قیمتی بیشتر از کلیت بازار سهام، بعید است. از سوی مقابل نیز با کاهش چشمگیر حجم و ارزش معاملات، نمی‌توان انتظار حرکت مثبت از بازار را داشت.

زمزمه‌های حول صنعت زغال‌سنگ امروز توانست تقاضای مثبتی در جریان معاملات نماد‌های این گروه ایجاد کند. در بازه معاملات روز سه‌شنبه، اخباری مبنی بر اینکه ضرایب نرخ زغال‌سنگ و کنستانتره آن نسبت به شمش فولاد افزایش پیدا کرده‌ است، به بازار سهام مخابره شد. این اخبار باعث صف خرید شدن برخی نمادهای این گروه شد.

با این وجود، دلیل بنیادی ایجاد تقاضا در این گروه، اصلاح قیمتی و قرارگیری P/E این صنعت در سطوح پایین است. این وضعیت در صنایع دیگر بازار نیز موجود است و اصلاح شدید قیمتی طی یک ماه اخیر، زهر فروشندگان را گرفته است. کارشناسان معتقدند آن دسته از سهامدارانی که تا کنون در بازار باقی مانده‌اند دیگر علاقه‌ای به چوب حراج زدن به دارایی خود ندارند. از این رو به نظر می‌رسد بازار اصلاح قیمتی شدیدی را در محدوده‌های فعلی تجربه نکند.

با این وجود استارت تحرکات رو به بالای نماگرهای تالار شیشه‌ای، منوط به افزایش ارزش و حجم معاملات و همچنین تامین انرژی اولیه این حرکت، با اخبار مثبت است.

در بازار روز سه‌شنبه، 442 نماد در شرایطی به کار خود پایان دادند که آخرین قیمت آن‌ها پایین‌تر از قیمت پایانی قرار گرفته است. از سوی دیگر صندوق‌های درآمد ثابت، با شیب آرام خروج پول حقیقی‌ها مواجه بودند. از این رو، در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه، می‌توان انتظار بهبود حداقلی نسبت به جریان معاملات روز سه‌شنبه را داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *