چرا نمایش بک تو بلک دوباره در رشت روی صحنه می‌رود؟!

نمایش «بک‌تو‌بلک» در رشت به کارگردانی سجاد افشاریان و تهیه کنندگی سامان باقرپور برای دومین بار در رشت روی صحنه خواهد رفت.
نمایش بک تو بلک در رشت

به گزارش کیان آنلاین به نقل از رشتکده_ نمایش «بک‌تو‌بلک» در رشت به کارگردانی سجاد افشاریان و تهیه کنندگی سامان باقرپور برای دومین بار در رشت روی صحنه خواهد رفت. تئاتری که سجاد افشاریان به خاطر آن برنده جایزه حافظ شده است.

این نمایش معروف افشاریان روزهای از ۸ تا ۱۱ مرداد در تالار مرکزی اجرا خواهد شد.

سجاد افشاریان در نشست خبری پیش از اجرای نمایش که با حضور خبرنگاران گیلانی برگزار شد ضمن ابراز خوشحالی از بازگشت به استان گیلان گفت: این نمایش از سال ۱۴۰۰ در پردیس تئاتر شهرزاد تهران آغاز شد که مورد استقبال فراوانی قرار گرفت و در ۶۴ سانس سالن پر بود. بعد از آن ما اجراهای خارج از کشور و استانی را آغاز کردیم. در شهرهای مختلف شاهد استقبال مردم بودیم و بعد از رشت قرار است به مشهد و یزد، کرمان، تبریز و گرگان هم اجرا کنیم.

این کارگردان تئاتر درباره علت اجرای دوباره در رشت گفت: من در شرایط سختی این نمایش را آغاز کردم که روزهای کرونا بود و شرایط نرمال نشده بود. ما در همان روزهای کرونا وارد رشت شده بودیم و احساس کردم به دلیل بافت فرهنگی این شهر تعداد زیادی مخاطب مردمی است که هنوز کار را ندیده است. تعداد تقاضاهایی که می‌شود باعث می‌شود شهر را انتخاب کنیم و دوباره به رشت بازگشتیم.

افشاریان درباره اهداف نمایش «بک تو بلک» گفت: هر نمایشی بتواند به ابتدایی‌ترین سوالات پاسخ دهد نمایش توانسته برقراری ارتباطش با مخاطب را ایجاد کند. اثر از لحاظ آگاهی بخشی و ارتباط با مخاطب و دغدغه‌های اجتماعی شکل می‌گیرد. برای خودم این چالش ایجاد می‌شود که چرا مخاطب باید اثر من را ببینید و در طول تولید اثر سعی می‌کنم به آن پاسخ دهم. «بک تو بلک» هم روایت بی‌شمار افرادی است که در انفرادی به سر می‌برند و این چالش‌ها می‌تواند مخاطب را همراه کند.

وی درباره ادعای تشابه سازی علی قصه « بک تو بلک» با شخصیت « علی کوچولوی» معروف تلویزیون گفت: علی نمایش «بک تو بلک» همان شخصیت علی کوچولو نیست. وقتی نمایشنامه را می‌نویسم شخصیت‌ها پایشان روی زمین است و از یک بستر رئالیستی سرچشمه می‌گیرد و نویسنده سعی می‌کند از تجربیات شخصی خودش بهره ببرد. ما دهه شصتی‌ها مسیر و راه‌های مشترک داریم و علی کوچولو هم یکی از آن شخصیت‌ها است که در دوره ما سپری شده است. ولی ربطی به خود شخصیت ما ندارد.

این کارگردان تئاتر با اشاره به سابقه تئاتری و ادامه این روند خود خاطرنشان کرد: من از پیش از حضور در تلویزیون و کاری چون خندوانه و سریالهای تلویزیونی با تئاتر آغاز کردم. در بیست سالگی جایزه نمایش برگزیده تئاتر فجر را دریافت کردم. در تئاتر فعال بودم، ولی خب بعد از برنامه‌هایی شکل می‌گیرد که با آن شناخته می‌شویم. همین حالا هم کمپانی تئاتر جوانان ایران را اداره می‌کنم که خیلی کارهای هنری را اجرا کردیم. همین سال گذشته تئاتر «هیدن»، «آنتیگونه»،« «فراموشی» «تنهایی و تن‌هایی وطن‌هایی» و «آن برد» و …. را داشتیم. همین «تنهایی و تن‌هایی وطن‌هایی» کاری بود که ساخته خودم بود و در آن بازی کردم. هرچی هست ما از تئاتر دور نبودیم و کارهای زیادی ساختیم.

سامان باقرپور تهیه کننده نمایش نیز درباره این نمایش گفت: دو سال پیش بود که متوجه کار آقای افشاریان شدم که فروش بالایی داشت و همیشه دنبال این بودم که چطور این کار اینقدر فروش داشته است. من این کار را دیدم و صحبت کردیم که در رشت اجرا کنیم که مورد استقبال قرار گرفت که برای خودم نیز جالب بود.

وی افزود: ما سالن خاتم الانبیاء کار را روی صحنه برده بودیم که اشکلات زیادی داشت و حالا سالن فعلی تالار مرکزی بهتر و آّبرومندتر است. در تهران هفتاد نور دارند، ما در خاتم چهار نور داشتیم و مجبور بودیم از این سالن و سالن قرض کنیم.من گاهی خجالت می‌کشم. من در تئاتر این قدر استقبال ندیدم. ما در ۱۴ سانس سولد اوت داشتیم. با سجاد افشاریان صحبت کردیم که یک سانس را برای آزادی زندانیان بگذاریم که توانستیم هفده نفر را آزاد کنیم و حالا هم امیدواریم این روند را ادامه دهیم.

گفتنی است «بک تو بلک» روایت علی زندانی‌ای سیاسی است که به دلایلی نامعلوم در حبس انفرادی به سر می‌برد و در زندان از طریق تلفن با معلم آوازی آشنا شده و عاشق او می‌شود. این نمایش توانست از ۲ دی ماه ۱۴۰۰ تا ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۱ و با ۵۳ هزار تماشاگر و بالغ بر۶ میلیارد فروش، پربیننده‌ترین و پرفروش‌ترین نمایش سال ۱۴۰۱ باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *