صنعت آب تشنه مدیریت اصولی

بنر خرید طلا
خرید طلا و سکه بدون کارمزد و مالیات / فقط ثبت نام کن تا با شما تماس بگیریم
صنعت آب تشنه مدیریت اصولی

 

کیان آنلاین- گروه نفت و انرژی- الهام زادمهر- شاید این که روزی جریان آب در لوله کشی ساختمانها به صفر برسد برای عده زیادی غیرقابل تصور باشد، اما اگر میزان افزایش مصرف آب و کاهش نزولات آسمانی به همین منوال ادامه یابد دور از انتظار نخواهد بود که آب بساطش را از لوله کشی ها جمع کند.

شرایط بحرانی سدها و رودخانه ها و تالابهای کشور و همچنین نمودارهای بارشی نشان می دهد شرایط بسیار وخیم تر از آن است که مردم فکرش را می کنند. تصاویر سدهایی که اغلب پر آب بوده حالا جای خود را به تصاویری آخرالزمانی داده، دیگر اثری از پر آب بودن نیست. تصویر خشکی و بی آبی در منطقه ای که کمتر کسی به یاد دارد خالی از آب بوده و ترک هایی که حاکی از تشنگی بستر سد است، تلنگری است که باید با اعماق وجود هشدارش را دریافت کرد.

بنظر می رسد فرهنگسازی می تواند نقش مناسبی در این زمینه ایفا کند. باید آگاهی داد و مردم را هوشیار کرد که اگر درست مصرف نکنند و اسراف خاتمه نیابد جنگهای منطقه ای کمترین آسیبی است که مردم با آن دست به گریبان می شوند و امنیت کشور به مخاطره خواهد افتاد.

دولت می تواند با اقدامات تشویقی و تنبیهی مردم را در جهت مدیریت هر چه بهتر آب ترغیب کند. اما تنها بخشی از مدیریت مصرف آب برعهده مردم است. کشاورزی بخش دیگری است که بیشترین میزان مصرف آب را به خود اختصاص داده است. تهیه الگوی کشت در بخش کشاورزی برعهده دولت است، دولت باید کشت محصولات آب بر را مدیریت کند، محصولات آب بری مثل برنج و هندوانه باید در مناطق شمالی کشور کشت شوند و اجازه کشت این محصولات به مناطقی که با تنش آبی مواجه هستند داده نشود ، همچنین آبیاری قطره ای می تواند کمک شایان توجهی به کاهش میزان مصرف آب کند.

باید صادرات محصولات آب بر به صفر برسد، چرا که صادرات این محصولات به نوعی صادرات پنهان آب بشمار می آید، آن هم در شرایطی که تمام کشور با معضل کم بارشی و بی آبی دست و پنجه نرم می کند‌. متاسفانه در بخش کشاورزی که بیشترین مصرف آب را دارد مدیریت درستی انجام نمی شود و این امر لطمات جبران ناپذیری به منابع آبی وارد می کند.

همین اواخر بود که مسوولان از حجم بالای صادرات هندوانه پرده برداشتند و این یعنی فاجعه در بخش مدیریت مصرف آب! اما صنایع روی دیگر سکه در مصرف آب است. وجود صنایع آب بری مثل فولاد و توسعه آن در مناطقی مثل اصفهان که خود با تنش شدید آبی مواجه است از دیگر سوءمدیریت هایی است که تیشه به ریشه منابع آبی می زند.

صادرات محصولات صنعت فولاد هم مانند صادرات محصولات کشاورزی آب بر در زمره صادرات پنهان آب جای می گیرد. لذا مدیریت مصرف آب در بخش خانگی توسط مردم و مدیریت در بخش کشاورزی و صنعت توسط دولت می تواند چشم انداز روشنی برای گذار از این بحران آبی برای ایران رقم بزند. در غیر این صورت باید منتظر اتفاقات ناخوشایند برای این سرزمین بود.

مطالبی برای مطالعه بیشتر در همین زمینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرمایه گذاری با سود 40% تضمین شده
محل تبلیغات شما