حال و روز مستاجران جنوب تهران/ قیمت اجاره‌ها در جنوبی‌ترین منطقه تهران

قیمت اجاره‌ها در یکی از سخت‌ترین سال‌های مستاجران حتی در مناطق جنوبی، رشد عجیب را تجربه می‌کند.
قیمت اجاره‌ در جنوب تهران

به گزارش کیان‌آنلاین، همزمان با تجربه نخستین روزهای تابستان گرم 1402، نگرانی مستاجران هم روز به روز بیشتر می‌شود.

این نگرانی همزمان با سررسید موعد قراردادهای اجاره، که غالبا در فصل تابستان است، بیشتر شده است چرا که با توجه حجم نقل و انتقالات در این فصل، تابستان را می‌توان پرنوسان‌ترین فصل بازار اجاره در طول سال نامید.

در سال‌های دورتر شاید رشد قیمت اجاره شاید در مناطق مرکزی یا شمالی بیشتر بود، اما نکته نگران‌کننده‌تر رسیدن موج افزایش قیمت اجاره مسکن به نیمه جنوبی پایتخت و حتی شهرهای کوچک طی سال‌های اخیر است.

در این گزارش، به بهانه آغاز فصل تابستان، ضمن مرور قیمت اجاره در جنوبی تهران منطقه شهر تهران یعنی منطقه 18 پایتخت، وضعیت این بازار در آینده نیز به استناد اظهارات برخی مشاوران املاک فعال در این منطقه تحلیل می‌شود.

در منطقه 18 تهران، محلات شادآباد، 17 شهریور، شهرک امام خمینی، شهید رجایی، صاحب‌الزمان، یافت‌آیاد و ولیعصر شمالی و جنوبی واقع شده است. منطقه 18 را به عنوان یکی از مناطقی که بیشترین بافت فرسوده شهری را دارد، نیز می‌شناسند.

با این حال، رشد قیمت اجاره در این منطقه نیز جهشی بوده است و این روزها مستاجرانی که در منطقه 18 در جستجوی ملک استیجاری هستند، با مواجه شدن با نرخ‌های پیشنهادی و فایل‌های جدید، نگران‌تر شدند.

 

قیمت رهن و اجاره‌ مسکن در منطقه 18

گشت و گذار در محلات منطقه 18 نشان می‌دهد اجاره‌بها در بسیاری از موارد، متفاوت از رشد متعارف نرخ اجاره سالانه است. در محله یافت‌آباد، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معروفت‌ترین محلات جنوب تهران، رهن کامل بدون اجاره واحدهای مسکونی عمدتا در محدوده قیمتی 300 تا 600 میلیون تومان بسته به مساحت، موقعیت قرارگیری و سال ساخت ملک، قرار دارد.

در این محله، واحدهای کوچک‌متراژ زیر 40 مترمربع ویژه متقاضیان این نوع واحدها، در محدوده قیمتی 50 تا 80 میلیون تومان به عنوان ودیعه و 2 میلیون تا 4 میلیون تومان به عنوان اجاره فایل شده است.

طبق بررسی‌های میدانی، رهن کامل واحدهای با عمر 20 ساله در این منطقه نیز، در دامنه قیمتی 250 تا 400 میلیون تومان است.

یکی از مشاوران املاک فعال در این منطقه در خصوص رشد قیمت اجاره مسکن معتقد است از سال 97 تاکنون بازار اجاره متاثر از رشد قیمت مسکن با جهش قیمتی مواجه شد و هر چه جلوتر آمدیم، افزایش قیمت‌ها شیب تندتری به خود گرفت.

او می‌گوید: به رغم شیب تند اجاره طی این سال‌ها، اما سال‌های 1402 را باید بسیار متفاوت از سال‌های اخیر دانست از این جهت که تورم اجاره حتی در این منطقه که جنوبی‌ترین منطقه پایتخت است، بسیار از مستاجرا را نگران کرده است.

به گفته این مشاور املاک، نرخ‌هایی که از سوی برخی مالکان برای اجاره فایل می‌شود با واقعیت اقتصادی و وضعیت درآمدی مردم منطقه همخوانی ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که تصمیم دولت برای افزایش سقف اجاره‌بها چقدر عملیاتی شد، گفت: در موارد معدودی به این تصمیم توجه دارند؛ آن هم نه برای اینکه یک مصوبه قانونی است بلکه به دلیل اینکه مالکان منطقی‌تری هستند و نرخ‌های آنها منصفانه است.

 

بیشترین میزان افزایش قیمت اجاره‌بها در تهران و شهرستان‌ها چقدر است؟

اخیرا شورای عالی مسکن در راستای مقابله با رشد افسارگسیخته قیمت اجاره مسکن، سقف رشد اجاره در نظر گرفت. طبق مصوبه این شورا، حداکثر میزان افزایش اجاره‌بها در تهران 25 درصد تعیین شد. البته این شورا سقف افزایش اجاره برای سایر شهرها را 20 درصد تعیین کرد.

مجلس شورای اسلامی هم اخیرا طرحی با عنوان ساماندهی بازار اجاره مصوب کرد که در آن سازوکارهایی برای ساماندهی این بازار تعیین کرد. یکی از بندهای این طرح، تعیین سقف افزایش اجاره‌بهای مسکن برای کل کشور است. یکی دیگر از بندهای این طرح، جریمه مالکانی است که بیش از سقف تعیین شده، نسبت به افزایش اجاره‌بها اقدام می‌کنند.

طبق تکلیف قانونی مجلس، مالکانی که هر سال، بیش از سقف افزایش سالانه، نسبت به رشد اجاره‌بهای ملک خود اقدام کنند، علاوه بر اینکه میزان افزایش، به سقف تعیین شده برمی‌گردد، موجر تا حداکثر 40 درصد مبلغ اجاره سالانه را باید به عنوان جریمه به دولت پرداخت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *