خبر مهم | اختصاص سهمیه بنزین به کدملی تصویب شد

طبق مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، سهمیه بنزین به جای پلاک خودرو، به کدملی تمام شهروندان بطور یکسان تعلق خواهدگرفت.
شارژ سهمیه بنزین آذر

طبق مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، سهمیه بنزین به جای پلاک خودرو، به کدملی تمام شهروندان بطور یکسان تعلق خواهدگرفت.

به گزارش کیان آنلاین، اختصاص سهمیه بنزین به کدملی به جای پلاک خودرو تصویب شد .طبق مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، سهمیه بنزین به جای پلاک خودرو، سهمیه بنزین به کدملی تمام شهروندان بطور یکسان تعلق خواهدگرفت . پیش از این اختصاص سهمیه بنزین به کدملی در کیش بطور آزمایشی اجرایی شده بود

ماه پیش نیز آغاز طرح آزمایشی تخصیص سهمیه بنزین به کدملی به جای کارت سوخت با کارت بانکی  اجرایی شده  بود مدیر سامانه کارت سوخت گفت: طرح آزمایشی تخصیص سهمیه سوخت با کارت بانکی و براساس، حداکثر تا پایان تیر آغاز می‌شود تا کارت‌ سوخت فعلی حذف شوند.

پیش از این جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در حال اجرای فرآیند آزمایشی هستیم که بتوانیم از کارت بانکی هم بجای کارت سوخت استفاده کنیم؛ این کار نیاز به دریافت اطلاعات مربوط به خودرو و الحاق آن به سامانه هوشمند سوخت دارد که کار‌های نرم‌افزاری آن انجام شده است.

با این حال سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه درباره پرداخت یارانه بنزین به جای پلاک خودرو به خانوار توضیحاتی داد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت تاکنون کمیسیون تلفیق مصوبه‌ای درباره افزایش قیمت بنزین و نحوه توزیع آن و همچنین تغییر نحوه مدل توزیع سهمیه‌بندی بنزین نداشته‌ و اساسا بعید است جمع‌بندی نهایی کمیسیون به این سمت رود که یارانه بنزین به جای پلاک خودرو به خانوار داده شود.

محسن زنگنه در نشست خبری با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: در ماده ۳۱ لایحه برنامه مربوط به یارانه انرژی دولت تنها به این موضوع اشاره کرده که یارانه انرژی به طور مساوی بین آحاد مردم تقسیم شود، اما اینکه قرار است چه اتفاقی بیفتد، در لایحه چیزی نیامده است، به همین دلیل ماده ۳۱ مرعا مانده است. بر این اساس انتشار هر خبری مبنی بر مصوبه کمیسیون تلفیق درباره قیمت بنزین و حامل‌های انرژی و نحوه توزیع آن را تکذیب می‌کنم، چون هنوز تلفیق وارد بررسی این ماده نشده است. کمیسیون تخصصی تلفیق هم این موضوع را مراعا گذاشته که به خاطر مسائل حول این قضیه است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق در واکنش به انتشار خبری مبنی بر اینکه سهمیه بنزین به جای پلاک خودرو به کد ملی شهروندان تعلق می‌گیرد، گفت: دولت در ماده ۳۱ تنها بیان داشته که یارانه انرژی به طور مساوی بین ایرانیان تقسیم شود اما توضیح نداده که منظور از تقسیم مساوی چیست و قرار است چگونه انجام شود. به همین دلیل ما این موضوع را در تلفیق مراعا گذاشتیم. علاوه بر این تاکنون اعضای هیات رئیسه تلفیق به همراه کارشناسان مرکز پژوهش‌ها و رئیس مجلس دو جلسه با رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور و برخی وزرا داشتیم که در این دو جلسه موضوع ارز، سیاست‌های ارزی و انرژی مطرح شد. با توجه به تعدد نظرات قرار بر این شد که طی روزهای آینده جلسه‌ای درباره انرژی و صرفه جویی انرژی و حامل‌های انرژی برگزار و تصمیم گیری شود.

زنگنه تاکید کرد: تا کنون بحث افزایش قیمت بنزین مطرح نشده و تصمیم گیری هم صورت نگرفته است. درباره دادن یارانه بنزین به مردم به جای خودرو هم چند سال است که نظراتی مطرح می‌شود که به جایی هم نرسیده، کمیسیون تلفیق هم تاکنون تصمیم گیری در این باره نداشته و بعید است که جمع‌بندی نهایی تلفیق هم به این سمت رود که بخواهیم یارانه بنزین را به افراد و خانوارها بدهیم. البته باز هم می‌گویم تا کنون تصمیمی گرفته نشده است.

نگاهی به سخنان مسئول درباره طرح اختصاص سهمیه بنزین به کدملی

دی ۱۴۰۰: وزیر نفت درباره نحوه جدید توزیع سهمیه بنزین بیان کرد به همه کسانی که حداقل یک‌سال در ایران اقامت داشته باشند سهمیه بنزین تعلق می‌گیرد؛ این سهمیه معادل ۱۵ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی است که به ازای هر کد ملی در نظر گرفته می‌شود. بنابراین‌ تمامی افراد، چه مالک خودرو باشند و یا نباشند، سهمیه بنزین را دریافت می‌کنند.

وی افزود که افراد در صورت تمایل می‌توانند از بخش اعتباری سهمیه خود به صورت ریالی استفاده کنند. علاوه‌براین وزیر نفت تاکید کرد که هدف از اجرای این طرح افزایش قیمت بنزین نیست؛ بلکه دولت قصد دارد تا یارانه بنزین را عادلانه تقسیم کند. طبق گفته‌های وزیر، در حال حاضر ۲۷ میلیون کارت سوخت فعال وجود دارد که فقط مالکان خودروها می‌توانند از آن استفاده کنند.

علاوه‌براین مدیر کل شرکت ملی فرآورده‌های نفتی در همین رابطه گفت: «سهمیه موجود در کارت‌های سوخت حفظ خواهد شد و سهمیه خودروهای عمومی مطابق روند فعلی به حساب بانکی مالکان واریز می‌شود.»

طبق گفته‌های وی در طرح جدید سهمیه بنزین خودرو‌های شخصی، برای تمام افراد ۱۵ لیتر به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود و امکان خرید و فروش، بازگردانی و جابه‌جایی آن وجود دارد. همچنین در رابطه با سهمیه خانواده‌های کم‌جمعیت، که کم‌تر از ۶۰ لیتر خواهد شد، بیان کرد که سهمیه ۶۰ لیتری آن‎‌ها حفظ می‌شود.

توزیع بنزین در جزایر فقط با کارت کیشوندی

دی ۱۴۰۰: بر اساس بیانیه سازمان منطقه آزاد کیش، طرح «یارانه بنزین برای همه»اجرا می‌شود و سهمیه سوخت، تنها به دارندگان کارت کیشوندی تعلق می‌گیرد. متقاضیان دریافت یا تمدید کارت کیشوندی، می‌توانند به سامانه kishvand.kish.ir مراجعه کنند و یا در پایگاه‌های تالار شهر، سینما لبخند، شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش و ساختمان شماره سه سازمان – مرکز نوآوری مقابل بازار پارس خلیج، حضور یابند.

سهمیه بنزین در کیش و قشم تغییر میکند

دی ۱۴۰۰: بعد از انتشار نامه محرمانه معاون اقتصادی رئیس جمهور که درباره  تغییر شیوه توزیع بنزین در آذرماه ۱۴۰۰ منتشر شده بود، ماجراهای تخصیص سهمیه بنزین به افراد به جای تخصیص سهمیه بنزین به خودروها، دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. با اینکه فعلا دولت، برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین در سال ۱۴۰۱ نداشته و ندارد اما آنطور که در این نامه محرمانه ذکر شده، ممکن است سهمیه بنزین، در آینده دچار تغییراتی شود. براساس این نامه، تخصیص بنزین به افراد بصورت آزمایشی در جزایر کیش و قشم انجام خواهد شد و بعد از بررسی نتایج آن، درباره تغییر یا عدم تغییر سهمیه بنزین برای سراسر کشور، تصمیم‌گیری می‌شود.

اختصاص سهمیه بنزین بار اضافی برای مصرف‌ است!

بر اساس این گزارش، هرچند مطرح شدن این طرح با هدف برقراری عدالت اجتماعی است اما باید به مسئله ناترازی تولید، مصرف و منبع تامین آن نیز فکر کرد. بر اساس گفته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، نزدیک به ۴۵ درصد خانوار‌های کشور خودرو ندارند. بنابراین با وجود چنین رقمی چرا باید بار اضافی را به مصرف‌کنندگان بنزین علی‌رغم کمبود تولید وارد شود؟ به نظر می‌رسد برای برقراری عدالت اجتماعی بهتر است از سیاست یارانه‌ شناور بهره برد.

همچنین با بررسی‌های تابناک اقتصادی، تصمیم جدید کمیسیون تلفیق بودجه برای اختصاص ماهانه ۱۵ لیتر بنزین سهمیه بنزین به هر عضو خانوار بدون خودرو، بار مالی ۳۰ همت در بودجه برای دولت به بار می‌آورد که این بار مالی ۳۰ همتی می‌تواند در بخش درآمد‌ها و هزینه‌های دولت، مشکلاتی را به وجود آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *