به گزارش کیان آنلاین، روز یکشنبه، ۲۰ آبان ۱۴۰۳، بازار طلا و سکه شاهد کاهش قابل توجه قیمتها بود. این روند کاهشی میتواند نتیجهای از چند عامل مهم باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. اولین و مهمترین عامل، ضرب سکههای تاریخ ۱۴۰۳ توسط بانک مرکزی و کاهش قیمت دلار در زمان تعطیلات بازارهای جهانی بود که موجب شد حباب سکه به شکل قابل توجهی کاهش یابد. دومین عامل، روانی و انتظارات سرمایهگذاران از بازار است. با کاهش قیمت دلار و عرضه بیشتر سکه، سرمایهگذاران تمایل کمتری به نگهداری طولانیمدت داراییهای خود داشته و به فروش روی آوردهاند.
تأثیر پالسهای سیاستگذاری و بازار ارز بر قیمتها
در حالی که دولت تلاش میکند با راهاندازی بازار ارز توافقی قیمت دلار را کاهش دهد، این سیاستها تا چه اندازه موفق خواهد بود؟ بازار طلا تحت تأثیر این پالسها معمولا نوسانات خود را تجربه میکند. تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند که افت بیشتر ارز، تقاضا را برای خرید طلا و سکه صعودی میکند. این نظریه بر اساس تجربههای گذشته و واکنش بازار به شرایط مشابه است. با این حال، افزایش قیمتها در این بازار فعلا دور از انتظار است زیرا عرضههای جدید و کاهش تقاضا به خاطر نگرانیهای اقتصادی کلان همچنان ادامه دارد.
پیشبینیهای کارشناسی برای قیمت طلا و سکه فردا
با توجه به دادههای فعلی و تحلیل تغییرات بازار، پیشبینی میشود که قیمت طلا و سکه در روز ۲۱ آبان با نوسانات محدودی روبرو شود. اگرچه اونس جهانی طلا در تعطیلی بازارهای جهانی بدون تغییر مانده، اما قیمت داخلی تحت تأثیر عوامل متعددی چون سیاستهای پولی داخلی و نرخ ارز تغییر میکند. انتظار میرود که قیمتها در بازار داخلی به تدریج کف قیمت خود را بیابند و با توجه به نزدیک شدن به پایان سال و افزایش تقاضای معمول در این دوره، شاهد افزایش تدریجی قیمتها باشیم. کارشناسان همچنین توصیه میکنند که سرمایهگذاران و خریداران بالقوه به دنبال فرصتهای خرید در قیمتهای پایین باشند، زیرا احتمال افزایش قیمتها در ماههای آتی وجود دارد.