مشکل خرید اینترنتی طلا چیست؟

خرید و فروش طلا در شبکه‌های مجازی به شکلی است که، چون فروشنده مکانی برای طلافروشی ندارد خریدار با واریز پول به حساب فروشنده نمی‌تواند اطمینان داشته باشد آیا طلایی که برای او فرستاده می‌شود همان طلای سفارش داده است یا خیر؟!
قیمت طلا و سکه ۳ آذر ۱۴۰۳

به گزارش کیان آنلاین ، حمیدرضا نیکخواه درباره مشکلات موجود در فرآیند خرید و فروش اینترنتی طلا و دلایل مراجعه‌کنندگان به اتحادیه طلا توضیحاتی داد.

وی در مورد تعریف طلای آب شده بیان کرد: طلای آب شده مصنوعاتی است که پس از استفاده توسط خانم‌ها به واحد‌های صنفی برگشت داده می‌شود که اینها در محل‌های ذوب طلا تبدیل می‌شوند و پس از آزمایش و عیارسنجی کردن، عیار و شماره پاکت‌های آن روی طلا انگ شده و برای خرید و فروش به بازار ارسال می‌شود. چون اینها به صورت متفرقه و طلا‌های شکسته ذوب و به اصطلاح آب می‌شوند و همچنین، احتمال دارد طلا‌های قدیمی که عیارشان ۷۵۰ بوده است و یا طلا‌های ۲۱ عیار در میان این نوع طلا‌ها وجود داشته باشند و در مجموع، اینها با هم ذوب می‌شوند که عیارهایشان با هم متفاوت است؛ بنابراین زمانی که می‌خواهیم خرید و فروش کنیم مبنایمان طلای ۷۵۰ است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان تصریح کرد: طلای آب شده بیشتر بین همکاران رد و بدل می‌شود؛ چرا که خودشان می‌دانند اگر عیار متفاوت باشد جا به جایی باید به چه صورتی انجام شود. شناسنامه آن‌چنانی ندارد ولی، چون زمانی که طلا ذوب می‌شود به آزمایشگاه می‌رود یک شماره پاکت روی طلا حک می‌شود و پس از طی کردن مراحل آزمایش، باید در کنار آن، عیار طلا را حک کنند.

نیکخواه با اشاره به مشکلات خرید و فروش اینترنتی طلا گفت: بنده به خرید و فروش اینترنتی طلا اعتقادی ندارم. چون قرار نیست لباس و یک جفت کفش خریداری شود که اگر افراد در خرید با مشکلی روبرو شدند ضرر زیادی متحمل نشوند و در مقابل، قرار است طلایی بخرند که برای آینده داشته باشند و ضرر و زیانی شامل حالشان نشود.

وی افزود: خرید و فروش طلا در شبکه‌های مجازی به شکلی است که، چون فروشنده مکانی برای طلافروشی ندارد خریدار با واریز پول به حساب فروشنده نمی‌تواند اطمینان داشته باشد آیا طلایی که برای او فرستاده می‌شود همان طلای سفارش داده است یا خیر؟! و یا فروشنده، اصلاً آن طلا را خواهد فرستاد یا خیر؟!

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان ادامه داد: افرادی هستند که از شبکه‌های مجازی و حتی یکی دو فروشگاه مجازی مشهور در سطح کشور خرید طلا انجام داده‌اند ولی طلایشان مشکل عیار دارد و یا این که سکه‌های غیر بانکی به جای سکه بانکی به آنها فروخته شده است. به همین دلیل، به اتحادیه مراجعه می‌کنند. در نتیجه، افرادی که از سایت‌ها و صفحه‌های مجازی به خریداری طلا می‌پردازند وقتی به اتحادیه مراجعه می‌کنند مشکل آنها از نظر عیاری و یا وزنی است؛ بنابراین بیشترین مشکلی که افراد در این زمینه دارند مشکل عیاری طلاست؛ به طوری‌که طلا را خریداری کرده‌اند ولی وقتی به اتحادیه طلا مراجعه می‌کنند و ما بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم اصلاً طلایی وجود ندارد.


بیشتر بخوانید:

مزایای صندوق‌های طلا در بورس کالا چیست؟


نیکخواه با اشاره به کارمزد طلای آب‌شده مطرح کرد: کارمزد طلای آب شده بیشتر بین همکارهاست و به آن صورت کارمزدی ندارد ولی شهروندی که خرید طلا انجام می‌دهد به دلیل این که تراکنش اتفاق می‌افتد و خریدشان را از طریق واحد‌های صنفی خرده‌فروشی انجام می‌دهند تا حدی، اجرت آن بیشتر می‌شود ولی در میان همکاران که خرید و فروش صورت می‌گیرد اجرت آن‌چنانی ندارد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با اشاره به نظارت بر خرید و فروش طلا افزود: خرید و فروش‌ها مشخص هستند و قیمت خرید و فروش طلا روی تابلو‌های موجود در واحد‌های صنفی مشخص است و مراجعه‌کنندگان به راحتی می‌توانند متوجه شوند که مثلاً امروز، یک گرم طلا چه قیمت است و سپس، خرید خود را انجام دهند و این موضوع برای طلای آب‌شده هم، صادق است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *