رشت می‌تواند نقش موثری در چارچوب همکاری‌های بریکس ایفا کند

شهردار رشت در نشست اقتصادی بریکس گفت: رشت با بهره‌گیری از پتانسیل‌های گردشگری، فرهنگی، زیست محیطی و استراتژیک خود می‌تواند نقش موثری در چارچوب همکاری‌های بریکس ایفا کند.
ششمین مجمع بین‌ المللی شهری بریکس

به گزارش کیان آنلاین به نقل از ایلنا، نشست اقتصادی سران بریکس به میزبانی روسیه برگزار شد و رحیم شوقی شهردار رشت با همراهی مهیار سماکچی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت و همچنین  و مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران بعنوان نمایندگان جمهوری اسلامی اسلامی ایران در این نشست بزرگ نیز حضور‌ یافتند.

«رحیم شوقی» شهردار رشت در جریان برگزاری نشست اقتصادی بریکس در روسیه اظهار کرد:رشت به عنوان یکی از مراکز گردشگری و اقتصادی مهم، می‌تواند بعنوان یک نقطه اتصال برای تبادلات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو بریکس عمل کند.
وی با بیان اینکه رشت به دلیل داشتن پتانسیل های کم نظیر با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی از کشورهای عضو بریکس می تواند به توسعه گردشگری و اقتصادی منطقه و انتقال فناوری و نوآوری کمک کند، افزود: رشت با داشتن تاریخ و فرهنگی غنی می‌تواند به عنوان مقصدی جذاب برای گردشگران کشورهای عضو بریکس باشد.
شهردار رشت با تاکید بر اینکه شهر رشت با داشتن بیش از ۲۵۰ نوع تنوع خوراک محلی اولین شهر خلاق خوراک ایران در سازمان جهانی یونسکو است، اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۲۰۰۰ رستوران و کافه در این شهر مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه غذاهای این شهر به صورت ارگانیک طبخ و به مردم و گردشگران ارائه می شود، ادامه داد: این ظرفیت سبب شده تا «کریستیان برومبرژه» ایران شناس فرانسوی در کتاب خود از این شهر با نام «آشپزی سبز و ترش» نامگذاری کند.
شهردار رشت با تاکید بر اینکه ایجاد دبیرخانه دائمی شهرهای خلاق ایران در رشت می تواند بر این امر صحه بگذارد، اضافه کرد: دبیرخانه طرح موزه خوراک، پارک صبحانه و کمپین مادران آشپز شهر خلاق از برنامه های این دبیرخانه در راستای توسعه اقتصاد شهری مبتنی بر اقتصاد گردشگری به شمار می رود.
وی با بیان اینکه  شهر رشت به دلیل دارا بودن آب و هوای مناسب، زمین های حاصلخیز و طبیعت چشم نواز  همواره مقصد بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی است، تصریح کرد:  کسب برند شهر خلاف خوراک موجب افزایش اشتغال، جذب گردشگر‌ و اثر گذاری بر مدیریت شهری در راستای توسعه پایدار شهری شده است.
شهردار رشت با اشاره به اینکه توسعه تجاری بین کشورها از جمله وجود منطقه آزاد تجاری و پرواز رشت –  آستراخان می تواند نقش موثری در ارتباط تجاری با کشورهای عضو بریکس داشته باشد، گفت:گردشگری شهری و گردشگری خوراک،توسعه گردشگری پایدار، استفاده از فناوری های مدرن، دیجیتالی شدن صنعت،گردشگری خلاق، هتل داری و اوقات فراغت و هوش مصنوعی، توسعه سیستم حمل و نقل و نگهداری و توسعه باغ ها و پارک های گردشگری از موضوعاتی است که همواره در دستور کار شهرداری رشت قرار دارد.
ششمین مجمع بین‌المللی شهری بریکس روز سه‌شنبه ششم شهریورماه ۱۴۰۳ با حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران و دیگر اعضا و شرکای این گروه در مسکو آغاز به کار کرد.
در آیین رسمی افتتاحیه این مجمع بین‌المللی که با سخنرانی نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه و پخش پیام تصویری وزیر امور خارجه این کشور و نیز حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو همراه بود، مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران و رحیم شوقی شهردار رشت  نیز سخنانی ایراد کردند.

مجید باقری معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران و علی اصغر قائمی عضو کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی این شهر از دیگر اعضای هیأت ایرانی هستند.

بریکس مخفف پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور یعنی کشور های برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که از سال ۲۰۰۹، دولت های کشورهای این گروه سالانه در اجلاس های رسمی تشکیل جلسه داده اند و در ادامه از اول ژانویه ۲۰۲۴ شش کشور دیگر از جمله عربستان سعودی، ایران، امارات متحده عربی، آرژانتین، مصر و اتیوپی نیز به این گروه پیوسته اند که هدف آن مقابله با سلطه نظم جهانی به رهبری آمریکاست.
این گروه در حال حاضر ۴۲ درصد از جمعیت جهان، ۳۰ درصد از جغرافیای جهانی و ۲۴ درصد از تولید اقتصادی جهانی را تشکیل می دهد..
نزدیک به ۴۰ درصد از صادرات و ۳۵ درصد از واردات کشور ایران در سال ۲۰۲۲ مربوط به ۵ کشور عضور بریکس بوده است که این امر نقش این گروه در تجارت کشور ما را نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *