قیمت کالاهای اساسی از ابتدای تابستان چقدر تغییر کرد؟

بررسی میانگین قیمت کالاهای اساسی حاکی از آن است که برخی از این کالاها به دلیل عوامل مختلف طی دو ماه گذشته کاهش محسوسی پیدا کرده‌اند. اما چه عواملی بر کاهش متوسط قیمت کالاهایی نظیر گوشت، برنج، روغن و... تاثیرگذار بوده است؟
تغییر قیمت کالا های اساسی

به گزارش کیان آنلاین به نقل از تجارت نیوز، روغن، گوشت، مرغ، برنج و شکر از جمله اقلام اساسی سفره ایرانیان محسوب می‌شوند که تغییرات قیمت آن‌ها تاثیر مستقیمی بر معیشت مردم می‌گذارد. با افزایش هزینه‌های زندگی و فشار‌های اقتصادی، بررسی میانگین قیمت این کالا‌ها به عنوان ابزاری برای تحلیل روند بازار و رفع نگرانی مصرف‌کنندگان اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

بررسی قیمت روغن طی دو ماه گذشته

بررسی فروشگاه‌های اینترنتی حاکی از آن است که میانگین قیمت روغن مخصوص سرخ‌کردنی بدون پالم ۱۸۰۰ گرمی اویلا، اول تیرماه ۱۴۰۳، ۱۰۶ هزار تومان بود. اما میانگین قیمتی این محصول در ابتدای شهریورماه به ۱۰۴ هزار تومان رسیده است. همچنین میانگین قیمت روغن جامد اصیل یک کیلوگرمی هم اول تیرماه ۷۵۲ هزار تومان بود که در اول شهریورماه این عدد به ۶۳۰ هزار تومان رسیده است.

نوسان بازار شکر طی یک سال گذشته

شکر یکی از اقلام مهم در سبد خرید ایرانیان است. قیمت این محصول در سال ۱۴۰۲، در دو مقطع زمانی دستخوش تغییراتی شد. در خرداد ۱۴۰۲ بود که به دلیل احتکار شکر از سمت برخی تجار، قیمت این محصول افزایش چشمگیری یافت.

در آبان همان سال به دلیل توزیع شکر در بازار، قیمت این محصول کاهش پیدا کرد. در اردیبهشت سال جاری هم قیمت شکر مجدداً افزایش یافت چراکه شکر سفید در کارخانه به همراه ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان و شکری که به دست مصرف‌کننده می‌رسد، ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده بود.

بررسی فروشگاه‌های اینترنتی نشان می‌دهد متوسط قیمت شکر فله‌ای در اول تیر ۱۴۰۳، ۵۰ هزار تومان بوده که بعد از دو ماه قیمت این محصول افزایش چشمگیری پیدا کرده، زیرا قیمت این محصول به ۱۰۲ هزار تومان رسیده که این نشان‌دهنده افزایش دو برابری قیمت محصول مزبور طی دو ماه گذشته است.

بررسی میانگین قیمت انواع برنج ایرانی

برنج اصلی‌ترین و مهم‌ترین خوراک مردم ایران به شمار می‌رود. برنج انواع مختلفی دارد که مردم با توجه به میل و ذائقه خود دست به انتخاب می‌زنند. برنج شمال یکی از محبو‌ب‌ترین انواع برنج است. برنج طارم ممتاز گلستان ۱۰ کیلوگرمی با متوسط قیمت یک میلیون و ۴۴۷ هزار تومان، در تیرماه سال جاری به فروش می‌رسید. قیمت این محصول در شهریورماه سال جاری کاهش محسوسی پیدا کرده و از یک میلیون و ۴۴۷ هزار تومان به یک میلیون و ۴۲۷ هزار تومان رسیده است.


بیشتر بخوانید:

پیش‌بینی کارشناسان از وضعیت اقتصاد ایران در ۱۴۰۳


برنج هاشمی گلستان هم در بسته‌بندی چهار و نیم کیلوگرمی، با میانگین قیمتی ۶۲۵ هزار تومان فروحته می‌شد. این محصول با متوسط قیمت ۶۷۸ هزار تومان در ابتدای شهریورماه در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

بسته ۱۰ کیلوگرمی این محصول هم با برند طبیعت، اول تیرماه با متوسط قیمت یک میلیون و ۳۵۴ هزار تومان فروخته می‌شد و در اول شهریورماه با متوسط قیمت یک میلیون و ۳۹۹ هزار تومان در بازار توزیع می‌شود.

برنج عنبربو طبیعت در کیسه ۱۰ کیلوگرمی هم با میانگین ۸۶۲ هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گرفت که دوماه بعد و در اول شهریورماه میانگین قیمت این محصول عدد ۸۵۱ هزار تومان را نشان می‌دهد.

قیمت گوشت قرمز از تیرماه تا شهریور ماه

گوشت قرمز هم در سبد غذایی خانوار ایرانی، محبوبیت ویژه‌ای دارد. ماهیچه گوسفندی نیز یکی از انواع پرطرفدار گوشت قرمز است که با متوسط قیمت ۹۴۷ هزار تومان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گرفت. در شهریورماه هم متوسط نرخ این محصول به ۸۰۲ هزار تومان رسیده است. این نشان‌دهنده کاهش چشمگیر میانگین قیمت طی دو ماه گذشته است.

گوشت گوساله خورشتی نیز یکی دیگر از انواع محبوب گوشت در بازار است که در اول تیرماه امسال با متوسط نرخ ۶۴۸ هزار تومان در اختیار مردم قرار می‌گرفت. متوسط نرخ این محصول در اول شهریورماه، عدد ۶۲۷ هزار تومان را نشان می‌دهد.

میانگین قیمت مرغ در بازار

گوشت مرغ به عنوان جایگزینی برای گوشت قرمز در بازار ایران شناخته می‌شود. در فروشگاه‌های اینترنتی، ران مرغ با پوست در نیمه تیرماه سال جاری با میانگین هزینه ۱۲۶ هزار تومان در بازار توزیع می‌شد که در اول شهریورماه این مقدار به عدد ۱۲۴ هزار تومان رسیده است.

مرغ کامل سمین هم با حجم هزار و ۳۰۰ گرم با متوسط قیمت ۱۰۱ هزار تومان توزیع می‌شد که این رقم دو ماه بعد و در تاریخ یکم شهریورماه به ۱۰۴ هزار تومان رسید.

عوامل تاثیر‌گذار بر قیمت کالا‌های اساسی

عوامل مختلفی می‌تواند بر متوسط قیمت کالا‌های اساسی تاثیر بگذارد؛ عواملی نظیر عرضه و تقاضا، وضعیت آب‌وهوایی، میزان واردات این محصولات و… از عوامل تاثیر‌گذار بر قیمت کالا‌های اساسی هستند. در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا، تقاضای برخی محصولات در بازار کاهش می‌یابد. از جمله این محصولات می‌توان به گوشت، تخم‌مرغ، مرغ و… اشاره کرد. با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز و سرد شدن هوا، احتمال افزایش مصرف گروه محصولات پروتئینی بالا می‌رود؛ بنابراین دولت باید از همین الان به فکر تنظیم بازار این محصولات باشد تا فصل پاییز و زمستان قیمت محصولات پروتئینی افزایش پیدا نکند.

طبق این گزارش، کالا‌های اساسی به این دلیل که پای ثابت خرید ماهانه مردم هستند، بنابراین میانگین قیمت‌شان هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از آنجا که عوامل مختلفی در قیمت این محصولات نقش دارند، پس دولت باید برای مدیریت بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها تلاش کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *