کیان آنلاین – تجارت نیوز در گزارشی نوشت: قیمت دلار روز شنبه هشتم اردیبهشت کاهش قیمت دو هزار تومانی داشت و در آخرین معامله اولین روز هفته دلار به پله پایانی کانال اول از کریدور ششم برگشت.
کسری بودجه جبران و دلار ارزان شد؟
سیاستگذار، افزایش ریسکهای سیاسی را دلیل شکلگیری روند افزایشی قیمت دلار در هفتههای گذشته عنوان میکند. این در حالی است که بسیاری از معاملهگران تلاطمات سیاسی هفتههای اخیر را بهانه خوبی برای سیاست گذار، جهت ایجاد روند صعودی انواع ارز و نوسانگیری عنوان میکنند. آنها رفتار بازار ارز را در هفتههای اخیر مشابه الگوی جهش قیمت دلار در سالهای گذشته میدانند و معتقدند بخشی از کسری بودجه و تسویه حسابها با این شیوه جبران خواهد شد.
کارشناسان اقتصادی همواره به مسائل سیاسی به عنوان یکی از محرکهای موثر بر قیمت دلار اشاره میکنند. اما با وجود ریسکهای سیاسی که همواره اقتصاد ایران را تهدید میکند، چالش اصلی که بازارهای مالی همواره با آن مواجه هستند را در سیاستهای غلط پولی، رشد بیرویه نقدینگی و تصمیمات نادرستی میدانند که سیاستگذار در حوزه بانکها اتخاذ کرده و منجر به ناترازی در بانکها و کسری بودجه شده است.
قیمت درهم روز شنبه ۸ اردیبهشت کاهش ۳۳۰ تومانی داشت و به کانال ۱۶ هزار تومانی برگشت. درهم در آخرین معامله نقدی اولین روز هفته با رقم ۱۶ هزار و ۷۹۰ تومان بسته شد. تتر با کاهش هزار و ۷۵۰ تومانی کانال ۶۳ هزار تومانی را از دست داد و با رقم ۶۲ هزار و ۵۰ تومان معامله شد.
قیمت پوند انگلیس با کاهش هزار و ۵۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۸۰ تومانی ایستاد. یورو نیز روز شنبه نزدیک دو هزار تومان کاهش داشت و با رقم ۶۶ هزار و تومانی بسته شد.
گفتنی است اسکناس و حواله دلار روز شنبه برخلاف بازار آزاد افزایش داشت. اسکناس و حواله دلار هر یک با افزایش ۱۶۰ تومانی به ترتیب با رقم ۴۴ هزار و ۱۹۸ تومان و ۴۱ هزار و ۲۶۸ تومان عرضه شدند.