او افزود: با این که مولکولهای اوزون در جو زمین وجود دارند؛ اما در نواحی نزدیک به استوا و نزدیک شدن زمین عرضهای جغرافیایی، میزان تابش دریافتی روی سطح زمین در فصل تابستان افزایش مییابد. به طور کلی برای سنجش میزان تابش فرابنفش خورشید از اعداد ۱ تا ۱۱ شماره گذاری میشود. کمترین میزان UV دریافتی زمین را با عدد ۱ و بیشترین میزان آن را با عدد ۱۱ نشان میدهند.
طالع زاده بیان کرد: در ایران معمولا ۲۹ روز از سال میزان اشعه فرابنفش کمتر از ۲ بوده، ۱۱۹ روز بین ۳ تا ۵، ۷۵ روز بین ۶ تا ۷ و ۱۴۳ روز بین ۸ تا ۱۰ است و بالاتر از ۱۱ تا کنون ثبت نشده است. زمانی که اشعه فرابنفش بالاتر از ۱۱ باشد ۷ دقیقه زمان میبرد تا فرد دچار آفتاب سوختگی شود. زمانی که این اشعه در محدود ۸ تا ۱۰ باشد ۲۰ دقیقه و بین ۶ تا ۷، ۴۰ دقیقه و بین ۳ تا ۵، ۶۵ دقیقه و بین صفر تا ۲، ۱۰۵ دقیقه زمان میبرد تا آثار آفتاب سوختگی در فرد ظاهر شود.
او گفت: میزان افزایش دریافتی تابش فرابنفش خورشید روی سطح زمین هم طبیعتا به سوراخ شدن لایه اوزون نیز مرتبط است و اگر این لایه در کاملترین حالت خودش باشد، باز هم در جاهای مختلف کره زمین در بخشهایی از سال، میزان دریافت شاخص تابش فرابنفش زیادی را میتوانیم تجربه کنیم.
میزان دریافت تابش فرابنفش خورشید در ۱۰ مرداد (تهران)
او گفت: تهران از ساعت ۱۰ الی ۱۴ شاهد تابش فرابنفش خورشید خواهد بود و شاخص این میزان به عدد ۱۰ خواهد رسید که این عدد در طول این هفته در شاخص دیده شده و همچنان دیده خواهد شد.