جزئیات تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۱ اعلام شد/ دلار بیشتر با صادرات کمتر

بنر خرید طلا
خرید طلا و سکه بدون کارمزد و مالیات / فقط ثبت نام کن تا با شما تماس بگیریم
صادرات و واردات تجارت خارجی ایران به ترتیب ۵۳.۲ و ۵۹.۷ میلیارد دلار بود که در مقایسه با سال قبل به ترتیب ۹.۷ و ۱۲.۶ درصد افزایش داشته است.
ایران و کشورهای آفریقایی

به گزارش کیان آنلاین: بر اساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی، ارزش تجارت خارجی ایران در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ با وجود کاهش وزنی، بیشتر شده است.

بانک مرکزی گزارش گزیده آمارهای اقتصادی مربوط به اسفند ماه سال ۱۴۰۱ را منتشر کرد که حاوی جدیدترین اطلاعات و آمارهای اقتصادی در بخش‌های پولی و بانکی، تراز پرداخت‌ها و بازار سرمایه است.

در بخش تراز پرداخت‌های این گزارش آمده است که بر اساس آمار تجارت خارجی ایران در سال گذشته ارزش صادرات و واردات گمرکی به ترتیب ۵۳.۲ و ۵۹.۷ میلیارد دلار بود که در مقایسه با سال قبل از آن به ترتیب ۹.۷ و ۱۲.۶ درصد افزایش را نشان می‌دهند.

به علاوه ارزش هر تن کالای صادراتی و وارداتی نیز در این دوره به ترتیب ۱۰.۱ و ۲۴.۷ درصد افزایش یافته است. همچنین طی سال ۱۴۰۱ وزن صادرات و واردات گمرکی به ترتیب ۱۲۲.۱ و ۳۷.۲ میلیون تن بود که نسبت به سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۰.۲ و ۹.۸ درصد کمتر شده است.

در ادامه این بخش از گزارش بانک مرکزی درباره موازنه پرداخت‌ها نیز آمده است که بر اساس برآوردهای مقدماتی در سال گذشته حساب جاری تراز پرداخت‌های خارجی کشور از مازاد ۱۴.۴ میلیارد دلار برخوردار بود که در مقایسه با سال قبل از آن ۲۹.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

طی همین دوره مازاد حساب کالا با افزایش ۴۱.۸ درصدی به ۲۲.۵ میلیارد دلار و کسری حساب خدمات با افزایش ۲۴.۸درصدی به ۶.۷ میلیارد دلار رسید. افزایش قیمت‌های جهانی نفت و کالاهای اولیه مهمترین عوامل تاثیرگذار بر افزایش عملکرد صادرات و واردات کالا و رشد مبادلات تجاری و افزایش ترددهای فرامرزی کالا و مسافر مهمترین عوامل تاثیرگذار بر رشد صادرات و واردات خدمات طی این دوره بوده است.

در همین سال در پی افزایش مهاجرت اتباع افغانی به کشور پرداخت‌ها بابت جبران خدمات نیروی کار کارگران غیر مقیم افزایش یافت و بدین ترتیب کسری حساب درآمد نسبت به سال ۱۴۰۰، حدود ۱۱۲.۹ درصد افزایش پیدا کرد.

طی سال ۱۴۰۱ حساب سرمایه نیز حدود ۱۴.۶ میلیارد دلار بدهکار شد که در مقایسه با سال قبل از آن ۵۶.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد. پرداخت‌های حساب سرمایه و نیز افزایش خالص مطالبات اشخاص و نهادهای مقیم از دنیای خارج علت منفی شدن خالص حساب مالی و سرمایه است./ایسنا

مطالبی برای مطالعه بیشتر در همین زمینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرمایه گذاری با سود 40% تضمین شده
محل تبلیغات شما