تاثير سقوط شاخص بورس و ريزش قيمت خودرو در هفته گذشته، با کمی تاخیر در بازار ارز و طلا نمايان شد.معاملهگران، اين بازارها را همگن میدانند و معتقدند روند لاكپشتی دلار در مسير صعودی هفته آينده دلار را در كانال ٥٣ هزار تومانی نگه میدارد.
چالشهای برجامی در راه دلار
شب گذشته اتحادیه اروپا از وضع تحریمهای جدید علیه ایران خبر داد. بخشی از معاملهگران عنوان میکنند که افزایش تحریمها، ممکن است چالشهای برجامی و غیربرجامی را بیشتر کند. این در حالی است که همواره موضوعات مربوط به تحریمها بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار میدهد.
کارشناسان اقتصادی به مسائل سياسي به عنوان يكی از محرکهای موثر بر قیمت دلار تاکید میکنند. تفاهم با اروپا و آمریکا و احیای برجام، ثبات در شرایط فعلی بدون توافق و روابط نامساعد سیاسی ایران با سایر کشورهای منطقه و غربی هر يك میتواند روند قيمت دلار را به کانالهای بالاتر یا پايينتر بكشاند.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی مسئول ايجاد هر روندی در بازار ارز و قيمت دلار سياستگذار است كه فعلاً راهگشای ايجاد شرايط باثبات و آرام در بازار، به موضوعات سياسی و حسن روابط با ساير كشورها گره خوردهاست.
مسیر بعدی پولهای خاکستری کجاست؟
به عقیده معاملهگران موضوع پيشفروش خودرو مقابل رشد قیمت دلار ایستاده و بازيگران ارزي چشمانتظار پايان ثبتنام خودرو هستند تا پولهای خاکستری بار دیگر بازار ارز با وضوح بیشتری به کار خود ادامه دهد.
هرچند برخي از كاهشیهای بازار نيز معتقدند در روزهای آینده شاهد صعودهای شارپی در قیمت ارز نخواهیم بود. زیرا ورود پول به بازار سخت است و شرايط اجتماعي نيز كشش پرشهای بلند در مقطع زمانی كوتاه را ندارد.
با توجه به روند افزایشی آهسته و پیوسته دلار و رفت و برگشت اسکناس آمریکایی در محدودهای مشخص فعالان بازار ماندن در کانال ۵۳ هزار تومانی و افزایش محدود در کانال مذکور را برای دلار پیشبینی میکنند. آنها معتقدندكاهش قیمت اسكناس آمريكایی استراحت در روند صعودی است.
گفتنی است قیمت دلار روز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت در کف کانال ۵۳ هزار تومان به کار خود پایان داد.