واگذاری بازارهای صادراتی ایران به رقبا با افزایش فاصله ارز نیما و آزاد

بنر خرید طلا
خرید طلا و سکه بدون کارمزد و مالیات / فقط ثبت نام کن تا با شما تماس بگیریم
آرمین عبدی با بیان اینکه با رشد نرخ دلار آزاد، اختلاف بین دو نرخ نیما و آزاد به سقف‌های تاریخی خود (۳۰ تا ۳۵ درصد) رسیده است، عنوان کرد: به نظر می‌رسد دولت در نهایت مجبور می‌شود نرخ نیما را افزایش دهد، چرا که با کاهش فروش نفت (به واسطه دور شدن از برجام) برای افزایش درآمدهای دلاری خود و کاهش کسری بودجه، یکی از راه‌حل‌های کم‌دردسرتر افزایش نرخ دلار نیماست.
بازارهای صادراتی ایران

به گزارش کیان آنلاین و به نقل از سنا ، آرمین عبدی، مدیر سبدگردان کاریزما با اشاره به اینکه رشد نرخ ارز نیمایی سیگنال خوبی برای بازار سرمایه خواهد بود به بورسان گفت: اختلاف نرخ نیما و نرخ بازار آزاد در سقف‌ خود قرار دارد و به بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد اختلاف رسیده است که این موضوع برای بازارهای صادراتی ایران می تواند مضر باشد.

وی افزود: اینکه دولت نرخ نیما را با سرعت بیشتری به بازار آزاد نزدیک‌تر کند می‌تواند یک اتفاق و سیگنال بسیار خوبی باشد، از اینکه این نرخ هم همچون نرخ بازار آزاد رو به رشد خواهد بود. با توجه به اینکه اغلب شرکت‌های بورسی صادرات محور هستند این امر می‌تواند رشد مبالغ فروش‌ و رشد بازار سرمایه را به همراه داشته باشد.

عبدی با بیان اینکه با رشد نرخ دلار آزاد اختلاف بین دو نرخ نیما و آزاد دوباره افزایش می‌یابد، عنوان کرد: به نظر می‌رسد دولت در نهایت مجبور می‌شود نرخ نیما را افزایش دهد، چرا که با کاهش فروش نفت (به واسطه دور شدن از برجام) برای افزایش درآمدهای دلاری خود و کاهش کسری بودجه، یکی از راه‌حل‌های کم‌دردسرتر افزایش نرخ دلار نیماست. از سوی دیگر، روسیه بازارهای صادراتی ایران را تحت تاثیر قرار داده و موجب شده شرکت‌های صادراتی کشور با سختی بیشتر فروش داشته باشند.

به گفته مدیر سبدگردان کاریزما؛ همه موارد فوق موجب می‌شود که دولت نتواند نرخ ارز نیمایی را کنترل کند؛ بنابراین، به این سمت خواهد رفت که نرخ نیما را افزایش داده تا به بازار آزاد نزدیک شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه پایین نگه داشتن نرخ نیما برای دولت هزینه دارد و همچنین پرداخت یارانه دولت به صنایع مختلف با نرخ نیمایی با مشکلات زیادی مواجه است، تصریح کرد: به نظر می‌رسد نرخ نیما افزایش پیدا می‌کند و به مرور گپ نیما و آزاد هم کاهش می‌یابد.

عبدی خاطرنشان کرد: خوشبختانه شرکت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه وجود دارد و بازار هم منطقی‌تر از گذشته رفتار می‌کند. با وجود انتظارات تورمی رشد دلار و تورم، بازار نشان داده که خوب تحلیل کرده و بر روی سهام با پتانسیل خوب سرمایه‌گذاری می‌کند.

واگذاری بازارهای صادراتی به رقبا

مطالبی برای مطالعه بیشتر در همین زمینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سرمایه گذاری با سود 40% تضمین شده
محل تبلیغات شما