شمسالدین حسینی با اشاره به اقدام دیگر مجلس برای حمایت از بورس گفت: برای اینکه تامین مالی دولت مانع تامین مالی بخش غیردولتی نشود، برای حذف آن در قانون بودجه تلاش شده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید براینکه قانون بودجه ۱۴۰۴، پشتوانه مناسبی برای بازار سرمایه است، توضیح داد: همچنین در بودجه سال آینده، هیچ کمبودی از ناحیه تامین مالی دولت برای بازار سرمایه و بازارهای مالی مشاهده نشده، اما در مقابل مشوقهایی در نظر گرفته شده است. به طور مثال، شرایطی برای واگذاری پروژههای نیمهتمام فراهم شده است. البته، بحث افزایش سرمایه بانکها نیز موضوع دیگری است که به آن توجه شده است.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: در ماده ۳ قانون این برنامه نیز تاکید شده، تجهیز منابع مالی باید از ناحیه وزارت اقتصاد با محوریت بازار سرمایه صورت گیرد و از شرکتهای سهامی عام برای اجرای طرحها و همینطور ابزار بدهی بهره گرفته شود.
شمسالدین حسینی افزایش سهم بخش غیردولتی در تامین مالی از طریق ابزارهای بدهی را اقدام دیگری برشمرد و گفت: اکنون حدود ۸۹ درصد تامین مالی توسط دولت، یک درصد توسط شهرداری و ۱۰ درصد توسط شرکتها صورت میگیرد، بنابراین، باید این رقم به نفع شرکتهای بخش غیر دولتی تعدیل شود.
رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز
او در عین حال، با اشاره به راهاندازی بازارتوافقی ارز توضیح داد: در مجموع با اجرای این سیاست و خروج رانت از بازار ارز، شاهد رونق بازار سرمایه خواهیم بود، این درحالی است که هماکنون بخشی از رشد بازار سرمایه به واسطه راهاندازی این بازار بوده است.