سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: بیش از ۷ میلیون و ۷۰۰ نفر هم تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند که به این افراد یارانه ماهانه پرداخت میشود همچنین یارانه نان و دارو هم اختصاص داده میشود.
کیان آنلاین– نوشت: علی عسگری سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها در برنامه صف اول گفت:مسئولیت اصلی سازمان ما این است که یارانه براساس طبقه بندی خانوارها طبق سامانهها و تقسیم بندی بانکها که خودشان انجام داده اند، به حسابشان واریز شود.
او گفت: یارانه معیشتی را از تخصیصی که از منابع فروش فرآوردههای نفتی، مشتقات صادراتی نفت و فروش گاز به ما میشود پرداخت میکنیم.
عسگری گفت: بیش از ۷ میلیون و ۷۰۰ نفر هم تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند که به این افراد یارانه ماهانه پرداخت میشود همچنین یارانه نان و دارو هم اختصاص داده میشود.
سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: دهکبندی، ساز و کار پرداخت یارانه به خانوارها است، در حال حاضر ۹ دهک یارانه میگیرند و آنهایی که در دهک دهم و پردرآمد قرار میگیرند، از دریافت یارانه خارج میشوند.
او گفت: هرآنچه دولت و مجلس تکلیف کند ما مطابق آن عمل میکنیم. سال گذشته وقتی نرخ ترجیحی ارز تعیین شد نفری ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه میدادیم دولت تعیین کرد که ما نرخ ترجیحی میدهیم و طبق سیاست گذاری به خانوادهها یارانه پرداخت شود به طوری که رقم یارانهها به عددهای ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.
او گفت: در ادبیات اقتصاد وقتی دولت تصمیم میگیرد به اقشار مردم کند بهترین راه حل پرداخت پولی و یا همان نقدی است یعنی پولی که در اختیار فرد است راحتتر تصمیم گیری میکند در چه زمینهای منابع را خرج کند.
سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: در همه کشورها دولتها وسع مردم را میسنجند کمک نقدی میکنند، این منابع در وهله اول در خوراک صرف میشود.
عسگری گفت: وقتی نرخ ترجیحی به وارد کننده میدهید باید منتظر یک اتفاقی باشید زمانی که ثبت سفارش شد و ارز ۴ هزار و ۲۰۰ منتقل میشود به عنوان مثال کالا نمیآید یا تاخیر دارد یا ممکن است سوء استفاده در این زمینه شود، وقتی نرخ ترجیحی ثابت باشد هیچ کدام از این اتفاقات نخواهد افتاد.
او افزود: در موارد خاصی هنوز ارز ترجیحی حذف نشده است به دلیل اینکه برخی از اقلام را خود دولت وارد میکند در حال حاضر ارز ۴ هزار و ۲۰۰ محدود شده، ولی حذف ۱۰۰درصد خیر نشده است.
۷۸ میلیون نفر ایرانی از جامعه یارانه بگیران هستند
او گفت: اطلاعات اقتصادی خانوار به صورت منظم بهروزرسانی شود، این در حالی است که فعلا ۷۸ میلیون نفر ایرانی از جامعه یارانه بگیران هستند. این تعداد یارانه بگیر موجب میشود که ما همیشه اعتراضاتی داشته باشیم.
عسگری تصریح کرد: ما میخواهیم پرداخت یارانه منصفانه باشد و به مردم پاسخ شفاف و روشن بدهیم. طرح دهکبندی خانوار و شناسایی افراد پردرآمد از یارانه یک تکلیف قانونی است که در قانون بودجه برعهده دولت گذاشته شده است.
عسگری گفت: ما برای اینکه یارانهها ساماندهی شوند باید با چند وزارتخانه مرتبط شویم به طوری که اطلاعات مردم را باید از این وزارتخانهها دریافت کنیم. این سامانههایی که در اختیار است همه باید به سامانه هدفمندسازی یارانه متصل شوند.
سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها ادامه داد: در حال حاضر بانکها، itc، ثبت احوال، پلیس ۱۱۰ متصل هستند به طوری که طبق نرم افزار جدید این سامانه از یک درگاه به هم متصل میشوند و اطلاعات مردم از یک سامانه بارگذاری خواهد شد. این سامانه تا ماه آینده متصل خواهد شد.
عسگری گفت: سه چهار قلم یارانه نقدی، معیشتی، یارانه نهادهای حمایتی پرداخت میشود. یارانه آرد و نان و دارو هم ما پرداخت میکنیم. ۱۳ هزار میلیارد تومان یارانه دارو از اول سال تا امروز پرداخت شده است.
او گفت: ماهانه ۲۶ هزار میلیارد تومان بابت یارانه نقدی و معیشتی به حساب مردم پرداخت میشود. هرماه علاوه بر یارانه نقدی و معیشتی، حدود ۳.۷ میلیارد تومان به حساب خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی واریز میشود. علاوه بر این پرداخت ها، یارانه نان و دارو هم داریم که حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب امسال برای یارانه نان و ۶۹ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب امسال برای یارانه دارو است.
رئیس سازمان هدفمندسازی یارانهها تصریح کرد: قرار است از مهرماه یارانه دارو به جای نهادهای بیمه گر به مصرف کننده نهایی اختصاص پیدا کند چرا که گلایه زیادی شده که مبلغ یارانه دارو با تاخیر و یا کم به دست افراد میرسد.
او در خصوص پیامکهای کلاهبردی در خصوص یارانهها گفت:زیر سامانههای ما در مقابل هک مقاوم است، تا سال گذشته ثبت نام یارانه انجام نمیگرفت از اوایل پارسال برای ثبت نام مجدد یارانه اعلام شد که ۳ میلیون و ۲۰۰ نفر ثبت نام کرده اند.
عسگری گفت:باتوجه به اینکه طیف بیشتر افراد جامعه یارانه میگیرند صرفا پیامکهایی دریافت میکنند و میتوانند گول افراد شیاد را بخورند. در سامانههای خودمان مردم میتوانند وضعیت خود را مشاهده کنند.