پیش از این کارشناسان اقتصادی محدوده ۴۸ هزار تومانی را محدوده حمایتی اسکناس آمریکایی اعلام کردند. با شکست این منطقه، محدوده بعدی، قیمت ۴۷ هزار و ۲۰۰ تومانی است. به اعتقاد آنها شکست منطقه ۴۷ هزار تومانی نیازمند مخابره اخبار مساعد در حوزه برجام است تا به کاهش قیمت دلار سرعت ببخشد.
بازیگران بازار ارز میگویند توافقات نانوشته و منتشر نشده برای بازار دلار جذاب است. هر چند این اخبار، قیمت دلار را پایین آورده اما بر روند صادرات و ورودیهای کالا به کشور تاثیرگذار نبوده، بنابراین موقتی است.
در همین راستا برزو حقشناس کارشناس اقتصادی با اشاره به قیمت ۵۳ و ۵۴ هزار تومانی به عنوان ارزش ذاتی قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: «فعلا تمایل سیاستگذار بر سرکوب قیمت دلار و بردن به زیر ارزش ذاتی است. بنابراین اجازه برگشتن قیمت به کریدور ۵۰ هزار تومانی را نمیدهد. تلاش سیاستگذار کاهش پلکانی قیمت دلار در کریدور ۴۰ هزار تومانی است.»
این کارشناس اقتصادی افزود: «باید انتظار حرکت قیمت دلار به سمت کانال ۵۰ هزار تومانی را داشته باشیم. زیرا دست سیاستگذار به اندازهای باز نیست که بتواند این سیاست را ادامه دهد.»
حقشناس افزود: «هر چه فنر قیمت دلار فشردهتر شود با نزدیک شدن به روزهای پایانی تابستان جامپ قیمتی این اسکناس بیشتر میشود و شاید بالای ارزش ذاتی خود نیز برود و حباب مثبت بگیرد.»
واکنش معکوس بازار به اخبار منفی
با وجودی که در روزهای گذشته اخباری منفی مبنی بر افزایش تنش میان ایران و آمریکا در منطقه خلیج فارس مطرح شده اما این اخبار چندان مورد توجه بازار قرار نگرفت و نتوانست بر قیمت دلار اثرگذار باشد.
معاملهگران، اخبار مربوط به معافیت تحریمی برای دریافت پول برق صادره ایران به عراق که انتهای هفته به بازار رسید را موید توافق موقت میان ایران و امریکا میدانند. به همین واسطه معتقدند چپ بازارساز پر است. علاوه بر آن شروع محرم و کاهش تقاضا نیز به کمک بازارساز برای کاهش قیمت دلار آمده است.
پرچمداری تهران، در کاهش قیمت دلار
کارشناسان اقتصادی معتقدند قیمت دلار با اخبار مثبت میتواند به کانالهای پایینتر ورود کند؛ کما اینکه در یک ماه گذشته نیز به همین واسطه اندکی کاهش داشته است. به اعتقاد آنها شوکهای بازدارنده قیمتی در کوتاهمدت بر بازارارز تاثیر میگذارد؛ اما این کاهش مقطعی است و باید انتظار آغاز صعود قیمت دلار را داشته باشیم.