بررسی ها از بازار ارز نشان میدهد که در بازار آزاد روند خرید و فروش در تعادل قرار دارد. فعلا هیچ سیگنال داخلی یا خارجی بر نگرش معاملهگران این بازار اثر نگذاشته است.
در روزهای گذشته موضوع نشست شورای امنیت سازمان ملل مهمترین رویدادی بود که بازارهای مالی در انتظار برگزاری آن بودند. در پایان این نشست که انتهای هفته گذشته برپا شد بیانیهای درباره اقدامات هستهای ایران، توسط سه کشور اروپایی مطرح شد.
هدف از مناسبات دوستانه با کشورهای همسایه چیست؟
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی فونیکس چین با بیان اینکه هفتههاست گفتوگوهایی را با سه کشور اروپایی شروع کردهایم، افزود: گفتوگوها ناظر بر این است که بتوانیم از سوءتفاهمها عبور کنیم و در مسیر تعامل و همکاری بهتری قرار بگیریم.
امیرعبداللهیان اظهار داشت: این گفتوگوها از نروژ شروع شد و اخیراً هم در ابوظبی امارات متحده عربی ادامه پیدا کرد. گفتوگوها ناظر بر این است که بتوانیم از سوءتفاهمها عبور کنیم و ایران و سه کشور اروپایی در مسیر تعامل و همکاری بهتری قرار بگیرند.
افزایش تبعات تحریمها با سیاستهای دولتی
درباره روند قیمت دلار در هفتههای گذشته، میثم رادپور کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در دوره پرنوسان ارزی قرار داریم به تجارتنیوز گفت: «دولت برای کنترل قیمتها اقداماتی انجام میدهد اما این اقدامات به شدت تبعات این دوران را بدتر میکند.»
این کارشناس اقتصادی به موضوع تحریمهای ایران در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: «تحریمها در سایه اتفاقاتی که در نظام پولی بینالمللی رخ داده، اهرم شده و آثار خیلی شدیدی به دنبال داشته است. باید حواسمان به تغییرات بنیادی که در دنیا رخ داده و فقط مربوط به کشور ما نیست باشد.»
وی با بیان اینکه در یک دهه گذشته رشد تولید ناخالص داخلی کشور منفی بوده خاطر نشان کرد: «در یک دهه گذشته تولید در کشور کاهش پیدا کرده و طی مدت یادشده پایه سرمایه کشور آب رفته است. کشور ما خلق ارزش کمتری میکند و در مقابل بحرانها دست خالیتر است.»
رادپور با تاکید بر اینکه درآمد ناشی از فروش نفت نیز به شدت کاهش پیدا کرده گفت: «صادرات و تراز تجاری کشور رشد نکرده و منفی هم شده است و با وجود تحریمها دولت هم کاری نمیتواند بکند. البته یکسری اقدامات نظیر فروش طلا برای مدیریت بازار ارز در هر مقطع توسط دولت انجام میشود.»
پیروی بازارهای مجاور از کاهش قیمت دلار تهران
امروز قیمت دلار در بازارهای مجاور کاهش داشت. درهم امارات با ۵۰ تومان کاهش قیمت با رقم ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شد. دلار هرات با کاهش نزدیک به ۲۰۰ تومانی کانال ۵۰ هزار تومانی را از دست داد و با رقم ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه نیز با رقم ۴۹ هزار و ۲۴۰ تومان مبادله شد.
معاملهگران فنی معتقدند تا زمانی که قیمت دلار هرات بالای مرز حمایت ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد، دوباره میتواند نوسان افزایشی دهد. به عقیده آنها اگر قیمت به بالای ۵۱ هزار برود و تثبیت نشود، شدت کاهش قیمت بیشتر و امکان از دست رفتن مرز حمایت ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار فراهم میشود.