به گزارش کیان آنلاین ، امروز و با شروع سومین هفته مردادماه قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگشت و ۲۰۰ تومان ارزان شد. این اسکناس با قیمت ۴۹ هزار و ۸۵۰ تومان نخستین روز هفته را پشت سر گذاشت.
قیمت دلار در دو هفته گذشته هر هفته دو پله صعود داشت. با وجودی که بیشتر روزهای هفته گذشته، بازار تهران و متعاقب آن بازار طلا و سکه رسما تعطیل بود و این تعطیلی بر رخوت بازار ارز افزود، اما بازار پشت خطی فعال بود و بر ماندن اسکناس دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی پافشاری کرد. هفته گذشته انحلال کانون صرافان، قیمت دلار را در کریدور بالاتر نشاند و اخبار مساعد سیاسی نیز نتوانست اثر تصمیمات داخلی در بازار ارز خنثی کند.
در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاستهای انقباضی دولت و رکود در تمام بازارها به تجارتنیوز گفت: «هر کاهشی در بازار ارز به خاطر سیاستهای انقباضی دولت است و این اقدامات فنر فشرده دلار را فشردهتر میکند.»
وی افزود: «انتظار میرود با وجود اخبار تاثیرگذار و رویدادهای سیاسی، قیمت دلار در محدودههای فعلی بماند. این اخبار میتواند تحقق یا عدم تحقق برجام باشد. دلار میتواند نوسان کوتاهمدتی در همین محدودهها داشته باشد.»
وی به نوسانات اخیر بازار ارز اشاره کرد و گفت: «نوسانات ۳ تا ۵ درصدی در بازارهای مالی منطقی است؛ فعلا در بازار این نوسانات سایدوی است. از محدوده ۵۰ هزار تومان ۳ درصد هم که پایین بیاید تقریبا میشود محدوده ۴۷ و ۴۸ هزار تومان بنابراین روند محسوب نمیشود.»
غافلگیری افزایشیهای بازار ارز
معاملهگران بازار ارز در هفته گذشته یکی از دلایل راهیابی دلار به کریدور بالاتر را افزایش تقاضا به جهت متقاضیان اربعین عنوان کردند. اما روز پنجشنبه در حالی که بازار ارز تعطیل بود رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که امسال ارز اربعین به صورت دینار عرضه خواهد شد و برای هر متقاضی ۲۰۰ هزار دینار تخصیص مییابد.
اثر این خبر امروز کار خود را در بازار ارز انجام داد و برخی معاملهگران افزایشی که تصور میکردند به بهانه رشد تقاضا میتوانند دست بالا را بگیرند، آچمز شدند. امروز فعالان بازار ارز عنوان کردند که موضوع تقاضای اربعین در هفته جاری فشاری بر بازار ارز وارد نمیکند. آنها معتقدند فعلا انحلال کانون صرافان تا فشار بعدی سیاستگذار به صرافان، اثر خود را در بازار ارز از دست داده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند حذف نهادهای واسطهای نظیر کانون صرافان روی نرخ ارز تاثیر میگذارد. به اعتقاد آنها این نهادها میتوانند به امر انتقال دلار را تسهیل کنند. بنابراین نتیجه چنین تصمیماتی در آینده بر بازار ارز اثر میگذارد و قیمت دلار را افزایشی خواهد کرد.
تزریق غیررسمی بازارساز یا مدیریت ارزی
از سوی دیگر امروز سلطانی دبیر کانون صرافان در مصاحبهای اعلام کرد که کاهش نوسانات قیمت دلار در بازار آزاد ناشی از تزریقی است که به صورت غیررسمی توسط بازارساز انجام میشود. وی گفت این تزریق غیررسمی ارز ، قبلا هم انجام شده، در سالهای 89 یا 90 یا در بازه زمانی سالهای 95 تا 97 شاهد این بودیم که ارزپاشی و تزریق ارز به بازار به صورت غیررسمی انجام شده اما روش استاندارد و کارآمدی نیست؛ به دلیل اینکه در این فرآیند، خریدار و فروشنده مشخص نیستند.