پیش بینی قیمت دلار ۴ خرداد ۱۴۰۲ / فاز احتیاطی معالمه‌گران ارزی با سیگنال‌های متعدد

در دو روز گذشته قیمت دلار با روند باثباتی همراه شده است. این اسکناس طی مدت یادشده متاثر از سیگنال‌های متعددی که مثبت یا منفی است میل به کاهش و یا افزایش ندارد. فعلا معامله‌گران بزرگ بازار آزاد دست‌ از کار کشیده‌اند تا ببینند اسکناس آمریکایی با کدام سیگنال همراه می‌شود.
قیمت دلار 29 مهر 1402

به گزارش کیان آنلاین ،  امروز قیمت دلار همانند روز گذشته در کف کانال ۵۲ هزار تومانی قرار دارد. سیگنال‌های مثبت و منفی که روانه بازارهای مالی می‌شوند، فعالان بازار ارز را بلاتکلیف نگه داشته‌اند.

امروز قیمت دلار در بازار ارز ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان بود و این محدوده به مرز حساس دلار برای بازارساز تبدیل شده است. معامله‌گران در روزهای گذشته مقدار عرضه دلار در بازار را محدود عنوان کردند و این روند امروز نیز برقرار بود.

مهمترین خبر برای بازارهای مالی در روزهای آینده موضوع نشست شورای حکام، تصمیمات این نشست و تعیین تکلیف موضوع برجام است. این نشست اواسط خردادماه برگزار می‌شود. با این وجود کارشناسان اقتصادی معتقدند احتمال از سرگیری مذاکرات برجامی تا نوامبر سال آینده و آغاز انتخابات آمریکا دور از انتظار است. به اعتقاد آنها توافق با ایران می‌تواند برای دموکرات‌ها در کاخ سفید هزینه و حاشیه بسیار زیادی داشته باشد. بنابراین با توجه به نزدیکی انتخابات در آمریکا، آمادگی برای مذاکره وجود ندارد.

این در حالی است که اخبار مساعد سیاسی همواره بر رشد و کاهش قیمت دلار تاثیر داشته است و اکنون زمزمه‌هایی از مذاکره میان ایران و مصر با میانجی‌گری سلطان عمان مطرح است.

قصد دولت مهار دلار است

در همین راستا حمیدرضا جیهانی کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر اخبار و رویدادهای سیاسی بر بازارهای مالی به تجارت‌نیوز گفت: «در حال حاضر انتظارات تورمی و اقتصاد رفتاری وزن بیشتری در اقتصاد، ‌قیمت‌ها و بازارهای مختلف کشور پیدا کرده است. این در حالی است که به دلیل حجم بسیار بالای نقدینگی که در قالب سپرده‌های دیداری و پول نقد در اختیار مردم قرار گرفته، رفتارهای هیجانی در تصمیمات اقتصادی حاکم است.»

وی با بیان‌ اینکه این پول به صورت بهمنی سنگین در هر بازاری ورود کند می‌تواند آن بازار را با روند‌های هیجانی همراه سازد خاطرنشان کرد: «بر روند قیمت دلار هیجانات سفته بازانه و ریسک‌های سیاسی و غیرسیاسی حاکم است در غیر این صورت بازار نباید شاهد جهش‌های مقطعی باشد.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز گفت: «بانک مرکزی ابزارهایی مانند صندوق تثبیت ارزی، اوراق مبادله سلف ارزی، اوراق صندوق‌های دلاری و کالایی بورسی را به کار گرفته است. این اقدامات می‌تواند انتظارات تورمی را کاهش دهد و پوشش ریسک ایجاد کند تا دلالان از فضای بازار دلار و ارز خارج شوند.»

جیهانی با اشاره به اینکه بانک مرکزی قصد دارد با اقداماتی قیمت دلار را به کانال ۴۰ هزار تومانی برگرداند خاطرنشان کرد: «افزایش نظارت‌ در حوزه پولشویی، موضوع مالیات بر عایدی و ارزش افزوده، افزایش نظارت بر تراکنش‌های بانکی و مقرراتی از این دست، تحرک در بازارهای سیاه مثل دلار چهارراه استامبول را کاهش داده و منجر به این شده که جذابیت‌ این بازار برای افراد کم شود.»

وی افزود: « با این اقدامات فروشنده‌ها در بازار بیشتر می‌شوند و روند کاهشی دلار شتاب بیشتری می‌گیرد. با توجه به اینکه بازار خریدار و فروشنده قوی ندارد، فروشنده‌های دلار در بازار زیاد می‌شوند.»

فاز احتیاطی معالمه‌گران ارزی با سیگنال‌های متعدد

روز گذشته بر اساس نامه رئیس مجلس، نرخ ارز ۲۸ هزار ۵۰۰ تومانی بانک مرکزی برای شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاهی غیرقانونی اعلام شد. با توجه به این نامه سیستم ارزی کشور شناور مدیریت شده است و بانک مرکزی مجاز به تثبیت نرخ ارزدر سامانه نیما نیست. اگرچه این مخالفت با واکنش دولت روبرو بود و شرایط را بیش از پیش مبهم کرد.

همچنین در روزهای گذشته وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست خود در بروکسل هشتمین بسته تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کردند. پیشتر جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه و آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان از بررسی این طرح در نشست وزیران خارجه خبر داده بودند. باید توجه داشت اقدامات بین‌المللی بر روند افزایشی قیمت‌ها در بازارهای مالی همیشه تاثیرگذار بوده است.

علاوه بر آن نشست آتی شورای حکام و احتمال سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران بخشی از سیگنال‌هایی بودند که در دو روز گذشته بازار معاملات ارز را در فاز احتیاطی فرو برد.

به اعتقاد فعالان بازار، معاملات خرد و پول‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان وارد بازار می‌شود اما بازیگران بزرگ ارزی فعلا دست نگه داشته‌اند تا ببینند در روزهای آینده بازار ارز به کدام سیگنال جواب می‌دهد. فعالان بازار ارز معتقدند قیمت دلار بی‌جان شده و فعلا کانال ۵۲ هزار تومانی را برای خود حفظ کرده است.

امروز قیمت دلار در بازارهای مجاور کاهش اندکی داشت. دلار هرات با قیمت ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد و دلار سلیمانیه با کاهش ۲۰۰ تومانی به قیمت ۵۱ هزار و ۷۲۰ تومان رسید. درهم امارات نیز ۱۵ هزار و ۵۴۰ تومان قیمت‌گذاری شد. این اسکناس کمتر از ۵۰ تومان کاهش قیمت داشت./ تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *