پیش بینی قیمت دلار ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ / دلار از منطقه امن خارج می‌شود؟

قیمت دلار در دومین هفته خردادماه در بیشتر روزها با روند کاهشی همراه شد. این در حالی است که بازدهی قیمت اسکناس آمریکایی در هفته اخیر منفی شد و کاهشی حدود ۳۴۰ تومانی داشت.
قیمت دلار یکم مرداد ۱۴۰۳
کیان آنلاین، قیمت دلار طی هفته‌های گذشته در کانال ۵۱ هزار تومانی جا خوش کرده است. این قیمت، منطقه تعادلی برای اسکناس آمریکایی محسوب می‌شود و سیگنال‌های قوی سیاسی نیز نتوانسته مانع ماندن دلار در این محدوده شود. ترفند جدید بازارساز برای حفظ این کانال قیمتی در هفته نیمه‌تعطیل پیش رو چیست؟

قیمت دلار در دومین هفته خردادماه در بیشتر روزها با روند کاهشی همراه شد. این در حالی است که بازدهی قیمت اسکناس آمریکایی در هفته اخیر منفی شد و کاهشی حدود ۳۴۰ تومانی داشت. این اسکناس دیروز با قیمت ۵۱ هزار و ۳۸ تومان در آخرین معامله بسته شد.

سیگنال اخبار مساعد سیاسی و ورود سلطان عمان به کشورمان روزهای اخیر را به یکی از پرخبرترین هفته‌های سال جاری تبدیل کرد. به شکل سنتی بازارهای مالی با چنین سیگنال‌هایی روند کاهشی به خود می‌گیرند؛ اما به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، افزایش تورم و رشد انتظارات تورمی اثر هر رویدادی را نهایتا یک روز حفظ می‌کند و مسیر دلار همواره میل به صعود دارد.

دلار در کف قیمت قرار دارد؟

در هفته‌ اخیر قیمت دلار همواره در کانال ۵۱ هزار تومانی نوسان داشت. در روزهای پایانی این هفته اخبار مرتبط با آزادسازی هفت میلیارد دلار منابع ارزی ایران از سوی کره جنوبی بار دیگر در بازار آزاد پیچید. قیمت دلار روز چهارشنبه ۱۰ خرداد به کانال ۵۰ هزار تومانی برگشت. این سطح قیمت اما روز گذشته از دست رفت و دلار بار دیگر ۵۱ هزار تومانی شد.

کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجودی که نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد که قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت دلار به کانال ۴۰ هزار تومانی از خود نشان نمی‌دهد.

رئیس کل بانک مرکزی این هفته راهی واشنگتن شد و به نظر می‌رسد این سفر دستاوردهایی داشته است. در حاشیه دیدار مقامات صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن، رئیس کل بانک مرکزی از امکان دسترسی ایران به ۶.۷ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در این صندوق خبر داد.

هنوز تاثیر این سیگنال بر بازار ارز مشخص نیست اما واکنش معامله‌گران به اخبار این‌چنینی خنثی است؛ زیرا تا محقق نشدن نتیجه چنین اظهاراتی‌، بازار همانند اخبار پیشین، رکب بازارساز را نخواهد خورد.

اثرپذیری کمرنگ بازار ارز از سیگنال‌های خبری

کارشناسان اقتصادی عدم تاثیرپذیری محسوس قیمت دلار از رویدادهای سیاسی را نگران‌کننده می‌دانند؛ آنها معتقدند به شکل سنتی قیمت دلار در خرداد و تیر در کف قیمت سالیانه است و برای باقی سال باید منتظر قیمت دلار با رقم‌های بالاتری باشیم.

تحلیلگران بازار ارز می‌گویند بازار تمایلی به برگشت به کریدورهای قیمتی پایین‌تر ندارد و دلار نیز تمایلی ندارد از ارزش ذاتی خود که قیمت ۵۰ تا ۵۲ هزار تومانی است پایین‌تر بیاید.

باید توجه داشت کسری بودجه سال گذشته دولت توسط سازمان برنامه و بودجه ۸۶۳ همت اعلام شده است. این کسری بودجه موید سیاست‌های پولی و اقتصادی اشتباه است. همچنین مسائل سیاسی به افزایش خروج سرمایه از کشور دامن زده است. فعالان اقتصادی تاثیر این موضوعات را عاملی برای فشار بر بازارهای مالی می‌دانند.

دلار هفته آینده چند؟

اجماع نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی، تاکید بر این موضوع است که برای وضعیت اقتصادی موجود و افزایش قیمت در بازارهای مالی پیش‌کشیدن موضوع تحریم‌ها یعنی آدرس غلط دادن به مردم. آنها همواره بر سیاست‌های غلط پولی، رشد بی‌رویه نقدینگی، رویه غلط سیاست‌گذار در حوزه بانک‌ها، ناترازی در بانک‌ها و کسری بودجه وحشتناک تاکید دارند.

بنابراین برای هفته‌ آینده که روزهای ابتدایی آن نیز تعطیل است حتی اگر سیگنال‌های خبری مساعد نیز روانه بازار شود نباید انتظار داشت قیمت دلار کاهش شدیدی داشته باشد و به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگردد.

از سوی دیگر پرش‌های شارپی دلار نیز دور از انتظار است. فعلا دلار در کانال ۵۱ هزار تومانی بالا و پایین می‌شود و به نظر می‌رسد این منطقه تعادلی، نقطه امن بازارساز برای قیمت اسکناس آمریکایی است./ تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *