نمادهای اخابر؛ فملی، شپنا، کچاد به همراه نمادهای شبندر و کگل و فارس نمادهایی هستند که بیشترین تأثیر منفی را روی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران داشتند.

 در روز چهارشنبه به‌واسطه خبر شورای رقابت باارزش بیش از ۴۰۰ میلیارد تومانی کار خود را تمام کرد و فلزات اساسی و انبوه­سازی به ترتیب با ارزش 224 و 202 میلیارد تومانی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

 شورای رقابت در جلسه ششصد و سی و دوم خود دستورالعمل قیمت گذاری خودرو را اصلاح کرد. آخرین قیمت‌گذاری خودرو توسط شورای رقابت اردیبهشت‌ماه امسال انجام شد. این تعیین قیمت بعد از ۱۸ ماه فریز قیمتی رخ داده بود که رشد ۱۰ تا ۴۹درصدی قیمت محصولات خودروسازان در اردیبهشت‌ماه توسط شورای رقابت نتوانست رضایت خودروسازان را جلب کند.

 این در حالی بود که به نقل از گزارش منتشر شده روزنامه دنیای اقتصاد مرداد و شهریور سال جاری خودروسازان تحت‌تاثیر انتظار برای رشد قیمت شروع به دپوی محصولات خود کردند به این امید که در نهایت شورای رقابت با گذشت سه ماه از آخرین قیمت‌گذاری، با رشد بهای کارخانه محصولات آنها موافقت کند. چرا وزیر اقتصاد وعده تغییرات قیمتی با توجه به صورت‌های مالی حسابرسی شده سال 1402 را از ماه‌ها پیش وعده داده بود.

 چندی پیش نیز منطقی، معاون وزیر صمت عنوان کرده بود که با توجه به افت تولید خودرو در آذر ماه این نوید را داد که این میزان افت قطعاً جبران خواهد شد؛ لذا کاهش عرضه مطرح نیست و خودروسازان معمولاً در سه ماه آخر سال بیشترین میزان تولید را دارند.


بیشتر بخوانید: ۴ روز خروج سرمایه از بورس تهران


 منطقی این موضوع را هم اضافه کرده است که برنامه پیشنهادی وزارت صمت برای واگذاری قیمت‌گذاری خودرو به خودروسازان با همکاری شورای رقابت در حال بررسی است که پس از اتفاق نظر و جمع بندی، به جامعه اطلاع رسانی خواهد شد.

 اما در نهایت شورای رقابت هفته گذشته و در جلسه 632 خود خبر از اصلاح دستورالعمل خود را صادر کرد بر اساس این اصلاحات از این پس نظارت شورا در خصوص محاسبه و ابلاغ محاسبه، پسینی بوده و وزارت صمت مکلف است قیمت‌های محاسبه شده توسط سازمان حمایت را راسا ابلاغ نماید و چنانچه در نحوه اجرا شاهد ایراد باشیم، شورا ورود خواهد کرد و قیمت خودرو بر مبنای بهای تمام شده خواهد بود که تحت نظر سازمان حمایت محاسبه و اعلام خواهد شد و شورای رقابت از این پس نقش نظارتی خواهد داشت.

 خبر مهم دیگری که برای بازار سرمایه در هفته گذشته مطرح شد این موضوع است که سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده است که با صدور رای قطعی تخلف شرکت «های‌وب»، اسامی مدیران متخلف برای نخستین بار به صورت رسمی منتشر شد.

 همچنین مدیرعامل بورس تهران در نشست خبری روز چهارشنبه خود اظهار داشته است که در صورتی که سازمان بورس موافقت کند، از سال آینده فروش استقراضی را فعال خواهیم کرد و بزودی پس از ابلاغ ضوابط اجرای حاکمیت شرکتی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار، امتیاز ناشران حاضر در بازار سهام به صورت شفاف اعلام می‌شود.

 بررسی تکنیکالی شاخص کل بورسی اوراق بهادار تهران

 از منظر تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای دی ماه بازدهی منفی 2.5 درصدی را برای خود ثبت کرده است و از محدوده مقاومت 2.2 میلیون واحدی فاصله گرفته، از طرفی شاخص به محدوده‌های حمایتی که در تایم کوتاه مدت‌تر برای خود ایجاد کرده است (محدوده 2.150 تا 2.170 میلیون واحدی) رسیده است و در کنار آن میانگین‌های 55 روزه و 200 روزه شاخص کل در این چند روزه خود را به شاخص نزدیک‌تر کردند تا به عنوان حمایت‌های قوی وارد میدان شوند. همچنین با بررسی اندیکاتور Rsi شاهد این موضوع هستیم که مقدار Rsi از حوالی 80 واحدی (بامشاهده واگرایی کوتاه مدت) تا حوالی 50 واحد افت کرد و خود را به خط میانی اندیکاتور رساند.

 این سیگنال‌ها و بررسی‌ها نشان می‌دهد که در صورتی که شاخص که با حوادث خاصی رو به رو نشود بازار به سمت اعداد بالاتر حرکت کند .

  در حالی که انتشار گزارش‌های ۹ماهه شرکت‌ها در سامانه کدال استارت خورده است .

کل