ترس گرانی شب عید پای تقاضا را به بازار طلا باز می‌کند

«ابراهیم محمد ولی» از فعالان بازار طلا و عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: در بازار طلا کاهش قدرت خرید مردم کاملا محسوس است. امروز هر گرم طلا برای مصرف کننده گرمی بیش از ۳ میلیون تومان تمام می‌شود. اقتصاد خانوار‌ها ضعیف شده و در حالی که طلا جزئی از فرهنگ ما بوده است، آن‌ها به طرف نقره و بدلیجات رفته‌اند.
قیمت طلا 13 دی 1402

کیان آنلاین_اقتصاد24 نوشت: از ابتدای امسال رکود عمیقی بر بازار‌های کشور حاکم شد و این برای بازاری چون طلا و جواهر که پیش از این نیز به واسطه افزایش افسارگسیخته تورم تقاضا‌های مصرفی خود را از دست داده بود گران تمام شد. کالایی که همواره جزئی از فرهنگ ما بود و علاوه بر خرید مصرفی و سرمایه گذاری‌های خرد، در هر مناسبتی به عنوان هدیه رد و بدل می‌شد بخش عمده‌ای از تقاضای خود را از کف داد.

بر این اساس برخی گزارش‌ها در سال‌های اخیر حکایت از آن داشت که جوانان و زوج‌های جوان دیگر نه تنها قادر به خرید سرویس طلای عروسی نیستند، بلکه حلقه‌های ازدواج خود را نیز از جنس نقره انتخاب می‌کنند.

حالا بازار طلا مانده و برخی تقاضا‌های محدود به دلیل مناسبت‌ها و اعیاد. آنطور که نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به تازگی اعلام کرده بازار در آستانه روز زن کمی رونق گرفته است و به همین دلیل با افزایش اندک قیمت طلا و سکه رو‌به‌رو هستیم.

طبق آخرین رقم‌های اعلام شده در بازار، سکه امامی با ۴۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به روز قبل ۳۰ میلیون تومان شده است. طلای ۱۸ عیار با کمی افزایش دوباره وارد کانال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده وهر مثقال طلا نیز به ۱۱ میلیون تومان رسیده است.

هر گرم طلا بیش از ۳ میلیون تومان آب می‌خورد

«ابراهیم محمد ولی» از فعالان بازار طلا و عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ به بررسی وضعیت بازار طلا پرداخته و می‌گوید: در بازار طلا کاهش قدرت خرید مردم کاملا محسوس است. امروز هر گرم طلا برای مصرف کننده گرمی بیش از ۳ میلیون تومان تمام می‌شود. اقتصاد خانوار‌ها ضعیف شده و در حالی که طلا جزئی از فرهنگ ما بوده است، به طرف نقره و بدلیجات رفته‌اند.


بیشتر بخوانید: کنایه مجری تلویزیون به صنف طلافروشان + فیلم


در این میان به گفته او معمولا در مناسبت‌ها، بازار طلا تحت شعاع متقاضی قرار می‌گیرد و تحولی در آن ایجاد می‌شود. در حال حاضر برای روز مادر نیز امیدی به این صنف داده شده است. البته برخی هم بر این باورند که با نزدیک شدن به شب عید، طلا احتمال دارد گران شود و ازهمین رو اجازه نمی‌دهند به شب عید برسد و زودتر به استقبال آن می‌روند.

دلایل افزایش قیمت طلا، از انس جهانی تا آغاز سال نو میلادی

آنطور که این فعال بازار طلا به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: در بازار طلا افزایش انس جهانی اگرچه تاثیرگذار است، اما ما قبلا انس جهانی بالای ۲ هزار و ۶۰۰ دلار را هم داشتیم. اما الان ۲ هزار و ۷۰ دلار است؛ پس چرا طلا گران می‌شود؟ به این دلیل که ۹۰ درصد علت گرانی طلا کاملا داخلی است.

فزایش تقاضا نیز مورد دیگری است که کمی به افزایش قیمت‌ها دامن می‌زند. از همین رو به گفته محمدولی راه حل آن در جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی است. در این شرایط دیگر نگرانی از جهت انبوه تقاضا وجود ندارد. چه یک کیلو طلا به بازار بیاید چه صد کیلو، در هر صورت افزایش قیمت نخواهیم داشت. همچنین با توجه به آغاز سال میلادی و تسویه حساب شرکت‌ها در پایان سال میلادی و سال نو خودمان، از گذشته پیش بینی من این بوده بین ۱۵ تا ۲۰ درصد شاهد افزایش قیمت طلا در بازار داخلی باشیم. در این افزایش قیمت انس جهانی که حتما حرکت رو به بالا دارد تاثیرگذار است، همانطور که در یک ماه و نیم گذشته از هزار و ۸۶۰ به ۲ هزار و ۷۰ رسیده است.

ضعف دستگاه‌های نظارتی در اخذ مالیات

با تشدید جنجال افزایش مالیات طلافروشان، توجه‌ها بیش از پیش به فرار‌های مالیاتی طلافروشان جلب شده است. در شرایطی که افزایش ۲۵ درصدی مالیات تکذیب شد و سخنگوی سازمان امور مالیاتی نیز به تازگی اعلام کرده طرح مالیات بر عایدی سرمایه تصویب نشده است، حالا برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند مالیات ۶۰ درصد طلا فروشی‌ها در طول یک سال تنها ۱۰ میلیون تومان است. این در حالی است که به نقل از آن‌ها کارگران، کارمندان و اصناف مالیات می‌دهند.

ابراهیم محمد ولی در واکنش به این صحبت‌ها به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: من ۵۲ سال است که در این صنف زندگی می‌کنم و می‌توانم بگویم حرف‌هایی که علیه طلافروشان مطرح می‌شود، دور از واقعیت امر است و من آن‌ها را تکذیب می‌کنم. کوچک‌ترین فرد صنفی ما در سال بالای ۲۰ تا ۳۰ میلیون مالیات می‌دهد. این در حالی است که وقتی از نزدیک نگاه می‌کنید، رقم سرمایه و سود او حتی نزدیک به مالیات پرداختی‌اش است و تفاوت زیادی ندارد، یعنی این‌ها مالیات حقه خود را دارند پرداخت می‌کنند.

به گفته این فعال صنف طلا، واقعیت این است که زمانی که از یک صنف مالیات اخذ می‌شود، برخی مسئولیت‌ها هم به دستگاه ذی ربط برمی‌گردد، چطور ممکن است از جمعیت ۱۰۰ نفره تنها از ۲۰ درصد آن‌ها مالیات گرفت و از بقیه نه. در حالی که بعضا کسی که در واحد دو متری در صنف طلا شاغل است بالای ۲۰ میلیون و ۳۰ میلیون مالیات می‌دهد. پس کسانی که این اظهارات را علیه صنف طلا می‌زنند باید جواب دهند؛ چرا که این ضعف سیستم‌های نظارتی است که نتوانستند از صد در صد یک صنف مالیات بگیرند. اینجاست که عدالت مالیاتی اجرا نمی‌شود. از یکی دستشان می‌رسد و مالیات می‌گیرند، و از ده نفر نمی‌توانند بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *