به گزارش کیان آنلاین ، قیمت خودرو در ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۲، با توجه به قیمتهای اعلامی وبسایت کارنامه، تغییراتی نسبت به روز گذشته تجربه نکرد.
امروز جزو آندسته از روزهایی است که قیمت خودرو، با شیب نسبتا زیادی رو به کاهش گذاشت.
طوری که نهتنها افزایش قیمتی بهچشم نمیخورد، بلکه کمتر خودرویی نسبت به روز گذشته کاهش قیمت نداشته است.
یکی از بزرگترین دلایل این امر، شاید سقوط نرخ دلار به زیر کانال ۵۰ هزار باشد. شاید اگر این کاهش نرخ دلار ادامهدار باشد، بازار خودرو را با معضل جدی عدم تقاضا روبهرو کند.
بازار در وضعیتی گیر کرده که خریداری در آن پیدا نمیشود. از سوی دیگر قیمت بازاری خودروها روزبه روز به قیمت درب کارخانه نزدیکتر شده و حتی در برخی موارد، به قیمت کارخانه رسیدهاند.
قیمت خودروهای داخلی
در سایتهای خرید و فروش، قیمت خودرو در لحظه نگارش این گزارش به شرح زیر ثبت شده است؛
کوئیک دندهای S، رکورد بیشترین درصد کاهش بین خودروهای ایرانی بازار را با ۱۸ میلیون تومان، ازآن خود کرد. این خودرو با ۱۸ میلیون کاهش نسبت به روز گذشته، بهنرخ ۳۵۶ میلیون تومان رسید.
از سوی دیگر پارس LX TU5 با مدل ۱۴۰۱، بهعنوان سدان محبوب ایران خودرو، از دیگر محصولات ایرانی بوده که کاهش ۲۵ میلیون تومانی داشته است. این خودرو با نرخ ۵۷۵ میلیون تومان در بازار معامله شد.
قیمت خودروهای مونتاژی
در بازار خودروهای مونتاژی و خارجی نیز همانند بازار خودروهای داخلی، قیمت خودرو کاهشی است.
امویام X22 PRO، کراساوور کامپکت مدیران خودرو، که هفته گذشته به زیر نرخ یک میلیارد تومان رسیده بود، امروز نیز با ۳۰ میلیون تومان دیگر کاهش، به ۹۵۰ میلیون تومان رسید.
جک J4 با مدل 1401، نیز از سدانهای اقتصادی کرمان موتور محسوب میشود که همانند X22، نسبت به روز گذشته با یک کاهش 30 میلیون تومانی مواجه شد.
چری تیگو ۷ با مدل ۱۴۰۱، رکورد بیشترین درصد کاهش قیمت را نسبت به دیگر خودروهای مونتاژی نصیب خود کرد. این خودرو با ۸۲ میلیون تومان کاهش نسبت به روز گذشته، به نرخ یک میلیارد و ۵۶۸ میلیون تومان معامله شد.
جک S5 نیوفیس، نیز از دیگر کراساوورهای کرمان موتور بوده که ۷۰ میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کرد. بهاین ترتیب قیمت آن تا محدوده یک میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان پایین آمد.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
قیمت خودرو، چه در بازار داخلی و چه در بازار خارجی، چند هفتهایست که فاز نزولی بهخود گرفته و در اغلب روزها، کاهش یا ثبات قیمتی را تجربه میکند.
نرخ ارز بهعنوان مهمترین محرک این بازار بوده و تا زمانی که افزایشی در آن مشاهده نشود، بازار خودرو نیز در رکود کامل بهسر میبرد.