به گزارش کیان آنلاین ، در ماههای گذشته و بعد از اعطای مجوز افزایش قیمت به کارخانههای لاستیکسازی، شکاف قیمت میان قیمت کارخانه و بازار بسیاری از لاستیکهای سواری کاهش پیدا کرد و حتی در لاستیکهایی که مشتری کمتری داشتند اختلاف قیمت ناپدید شد، اما در مورد لاستیکهای پرمصرف که بخش عمده خودروهای اقتصادی از آن استفاده میکنند، همچنان اختلاف قیمت حدود ۴۰ تا ۵۰ درصدی وجود دارد و بسیاری از متقاضیان بهدنبال خرید لاستیک دولتیاند.
تایر پراید؛ گل بازار
در بازار لاستیک مشکلی از نظر موجودی محصول وجود ندارد و اگر کسی دستبهجیب باشد، میتواند انواع تایرهای ایرانی، وارداتی و حتی قاچاق را به قیمت روز تهیه کند، اما وقتی بحث قیمت کارخانه به میان میآید، مصرفکنندگان خودروهای خانواده پراید و پژو برای خرید تایر از بازار آزاد باید ۴۰ تا ۵۰ درصد پول بیشتری نسبت به قیمت کارخانه پرداخت کنند؛ این در حالی است که سهم بازار این تایرها بهشدت بالاست و عملا همه سختگیریهایی که برای تنظیم بازار تایر به کار گرفته میشود فقط برای تأمین نیاز این دسته از متقاضیان است.
بررسیهای میدانی همشهری حاکی از این است که تایرهای مناسب خودروهای خانواده پراید و پژو پرتقاضاترین محصولات بازارند و بهخصوص تایر پراید راحتفروشترین تایر محسوب میشود که بهواسطه تقاضای زیاد، قیمت آن گاهی از تایرهای سایز بزرگتر نیز بالاتر میرود.
کرهایهای تاریخگذشته روی بورس
عمر مفید لاستیک ازنظر تولیدکنندگان، فروشندگان و تعویضکاران ۴ سال است و بعد از این تاریخ گرچه امکان بهرهبرداری از تایر وجود دارد، اما این کار ازنظر استاندارد درست نیست و بهخصوص برای حمل بار و طی کردن مسافتهای طولانی میتواند خطرساز باشد.
جالب اینکه در سایه ارتقا نیافتن لاستیکهای تولید داخل و کیفیت متوسط لاستیکهای چینی موجود در بازار، بسیاری از مشتریان در بازار آزاد بهدنبال لاستیکهای کرهای قاچاق هستند که تاریخ تولید آنها ۲۰۱۹ به بعد بوده و عملا تاریخ مصرف مفید بسیاری از آنها منقضی شده است.
هرچند فروشندگان بازار لاستیک تهران معتقدند این لاستیکها همچنان کیفیت بالاتری نسبت به لاستیکهای نو ایرانی و چینی دارند، اما صرفا با اعتماد به این نظر نمیتوان توصیهای برای خرید آنها داشت.
با اینکه پیش از این وزارت صنعت وعده ایجاد سامانهای جامع برای فروش لاستیک دولتی داده بود هیچگاه فروش لاستیک دولتی خارج از سایت تولیدکنندگان تحقق نیافت و متقاضیان چارهای جز شرکت در مسابقات نامنویسی لاستیک دولتی ندارند.
البته برخی از نمایندگیهای کارخانههای لاستیک هم بهصورت دورهای اقدام به فروش لاستیک دولتی میکنند و به ازای هر کارت سبز خودرو ۲ حلقه لاستیک به قیمت کارخانه بهاضافه حق کمیسیون تخصیص میدهند. راه دیگر برای خرید لاستیک دولتی، ثبت نام از طریق سایت شرکتهاست، اما بهدلیل زمان خاص باز شدن سایت، بسیاری ترجیح میدهند این ثبتنام را از طریق کافینتها انجام دهند.
کافینتها برای ثبت نام ۲ حلقه لاستیک بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان میگیرند. علاوه بر این، درصورت خرید لاستیک از کارخانه هزینه پستی ارسال آن معادل ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای هر حلقه نیز باید در نظر گرفته شود.