کیان آنلاین- ایبنا در گزارش نوشت: ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار یکی دیگر از بندهای سیاستهای کلی اشتغال از سوی مقام معظم رهبری بود که در سال ۹۰ ابلاغ شد. میتوان گفت طی مدت ۱۲ سالی که از ابلاغ این سیاستها میگذرد هنوز هم نظام جامع اطلاعاتی دقیق از بازار کار وجود ندارد و اخیراٌمعاون اشتغال وزارت کار خبر از رونمایی سامانه نظام جامع اطلاعرسانی بازارکاردر شهریور ماه داده بود. کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند، اینکه تمام مشاغل دارای شناسنامه شغلی و اطلاعات جمع آوری شده باشند میتواند برای سیاست گذاری بهتر و دقیقتر در مسیر اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری باشد.
اما محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار در آخرین اظهارات خود درباره نظام جامعع بازار کار گفت:سیاستهای ابلاغی رهبری درسال ۱۳۹۰ راه اندازی نظام جمع بازار کار بوده است و تأکیدات زیادی بر آن شده است. در قانون مبارزه بر پولشویی آیین نامه اجرایی آن مواد ۲۶ و ۲۷ آن تسریع شده است. وزارت کار با بانک مرکزی باید این سامانه را راه اندازی کنند، در سند تحول دولت سیزدهم از تکالیف دولت سیزدهم است. نزدیک به ۱۰ سال بود که متوقف شده است و اقدامات شاخصی برای آن رخ نداده بود. در حالت کلی پایگاه اطلاعات بسیاری پیچیده است، باید تمام اطلاعات ثبتی در بازار کار اعم از اطلاعات ۷۴ دستگاه اجرایی جمع آوری شود. اخذ اطلاعات در مرحله ۷۰ درصد است. اقدامات در حال انجام است. بعد از ۱۲ سال ایجاد سامانه نظام جامع بازار کار روی ۷۰ درصد رشد است.
کریمی بیرانوند هدف از راه اندازی سامانه جامع بازارکار را ثبتی مبنا کردن تمام بازار کار دانست گفت: پس از راه اندازی سامانه جامع بازارتمام مردم با داشتن کد ملی دارای پروفایل شغلی مهارتی خواهد بود. این فقط در کشورهای پیشرفته دارند. شناسایی بیکاران با الگوریتمهای دقیق قابل انجام است.
وی ادامه داد: دریکی دو ماه آینده سامانه جامع بازار کار رونمایی میشود. روزانه روی پیشرفته فنی و اطلاعاتی آن کار میکنیم. درحال تطبیق اطلاعات سامانه هستیم.