به گزارش کیان آنلاین ، در ۱۵روز معاملاتی تجربه شده در هشتمین ماه سال، شاخص کل در ۱۰روز سبزپوش بوده است و با رشدهایی که در روزهای اخیر حادثشده، بخشی از ضرر سهامداران در سال جاری که بر اثر ریسکهای سیستماتیک به وقوع پیوست، جبران شده است. سیگنالهایی که از کاهش نرخ بهره صادرشده، رشد دلار نیمایی و فروکش نسبی التهابات خاورمیانه از اصلیترین دلایلی است که در مقطع کنونی موجبات استقبال از بازار سهام را فراهم کرده است.
بازار از دریچه آمار
در معاملات دیروز، شاخص هموزن نیز ۱.۲درصد بر ارتفاع خود افزود و به سطح ۶۸۴هزار و ۴۵۵واحدی رسید. این شاخص نیز در هفته جاری، ۴.۲۵درصد بر ارتفاع خود افزوده است. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با رشد ۰.۵۶درصدی همراه شد و به سطح ۲۱هزار و ۲۱۴واحدی رسید. در معاملات دیروز، رکورد ارزش معاملات خرد بازار شامل سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی در سال جاری شکسته شد. در روز دوشنبه، این پارامتر موفق به ثبت رقم ۷هزار و ۷۸۴میلیارد تومان شد.
وضعیت بازارهای موازی
در معاملات دیروز، دلار وارد کانال ۶۷هزار تومان شد، افت قیمت دلار در بازار آزاد سبب شد تا قیمتها در بازار طلا و سکه نیز با کاهش همراه شود. گواهی سپرده سکه در بورس با افت بیش از ۳درصد همراه شد و به ۴۷میلیون و ۶۳۱هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸عیار نیز در کانال ۴میلیون و ۳۰۰هزار تومان قرار گرفت. نیمسکه با افت بیش از ۲درصد همراه شد و به ۲۵میلیون تومان رسید. همچنین ربع سکه نیز با افت بیش از ۳درصد همراه شد و در قیمت ۱۵میلیون تومان میان خریداران و فروشندگان دست به دست شد. همه صندوقهای طلای حاضر در بازار نیز با افت همراه شدند و بیش از ۴۰۰میلیارد تومان پول حقیقی نیز از این صندوقها خارج شد.
وضعیت صندوقهای اهرمی
در معاملات روز گذشته، صندوقهای اهرمی با استقبال قابل توجهی همراه شدند. مجموع ارزش معاملات ۷صندوق اهرمی حاضر در بازار در روز یکشنبه ۳۱میلیارد تومان بود. یعنی با توجه به اینکه صندوقهای اهرمی در محدوده صف خرید قرار داشتند، در این صندوقها عرضهای صورت نگرفت و در روز یکشنبه ارزش معاملات نازلی در این صندوقها به ثبت رسید. اما در معاملات دیروز و بهویژه از میانههای بازار، عرضهها در صندوقهای اهرمی شدت گرفت و این موضوع منجر به رشد ارزش معاملات این صندوقها شد. مجموع ارزش معاملات صندوقهای اهرمی در روز گذشته، هزار و ۳۸۵میلیارد تومان بود که گویای حجم بالای عرضه و تقاضا در معاملات این صندوقها است. همچنین در معاملات دیروز، ۵۶میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای اهرمی خارج شد، در واقع بخشی از حقیقیها اقدام به شناسایی سود در این صندوقها کردند.
چرایی رشد بازار
همانطور که در گزارشی تحت عنوان مثلث محرک بورس تهران اشاره شد، رشد دلار نیمایی، رشد دلار بازار آزاد و همچنین جاماندگی بورس نسبت به دیگر بازارهای موازی از جمله دلایل استقبال از بازار سهام در روزهای اخیر تلقی میشود. دلار نیمایی در معاملات دیروز به ۴۹هزار و ۹۱۱تومان رسید و در آستانه فتح کانال ۵۰هزار تومان قرار گرفته است. این موضوع یک خبر بنیادی امیدوارکننده برای بازار سهام تلقی میشود و میتواند بهعنوان محرک تقاضا در تالار شیشهای عمل کند. همچنین در سال جاری بورس تهران با کاهش ممتد قیمتها همراه بوده است و این موضوع قیمت سهام مختلف موجود در بازار را به سطوح ارزندهای رسانده است و در سایه عدم جذابیت در دیگر بازارها، بخشی از جریان پول به سمت و سوی تالار شیشهای روانه شده است و بازدهی را در این بازار جستوجو میکند. روز گذشته عرضه ربع سکه آغاز شد و این موضوع بر افت قیمت این عضو از خانواده سکه طلا تاثیر بسزایی داشت، قطعههای مختلف سکه در روزهای اخیر افت قابلتوجهی را تجربه کردهاند و از حباب موجود در هر یک از قطعههای سکه بهطور قابل توجهی کاسته شده است. در سایه چنین رکودی که بر بازار طلا و سکه حاکم شده، برخی از سرمایهگذاران بورس و بازار سهام را بهعنوان مقصد پولهای خود انتخاب کردهاند.
منبع: دنیای اقتصاد