جزییات توافق گمرکی ایران و روسیه برای عبور کشتی‌های ایران

براساس جزییات توافق گمرکی ایران و روسیه، زمان تردد کشتی جدید ایران از ولگا با حذف تغییر پرچم به روسیه، از یک سال به دو هفته کاهش پیدا کرد.
جزییات توافق گمرکی ایران و روسیه

 براساس جزییات توافق گمرکی ایران و روسیه، زمان تردد کشتی جدید ایران از ولگا با حذف تغییر پرچم به روسیه، از یک سال به دو هفته کاهش پیدا کرد.

کیان آنلاین– ایلنا نوشت: معاون سازمان بنادر با بیان اینکه هیات وزیران مجوز خرید کشتی‌های دست دوم برای خزر را صادر کردند، گفت: براساس توافق با روسیه زمان تردد کشتی جدید ایران از ولگا با حذف تغییر پرچم به روسیه، از یک سال به دو هفته کاهش پیدا کرد.

 مجید علی نازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا از موافقت دولت با خرید کشتی‌های دست دوم برای خزر خبر داد و گفت: در سیاست‌های تسهیلات از محل وجوه اداره شده، سازمان بنادر علاوه بر ساخت کشتی، به خرید کشتی نو و دست دو نیز تسهیلات می‌پردازد و افراد می‌توانند نسبت به خرید کشتی دست دوم از کشورهایی مانند قزاقستان اقدام کنند.

وی با بیان اینکه این اقدام در جهت توسعه کریدور شمال-جنوب انجام می‌شود، ادامه داد : از هیات وزیران مجوز ویژه گرفتیم که حتی برای خرید کشتی و شناورهای دست دوم تسهیلات ارایه دهیم. این مجوز تنها برای تامین ناوگان دریای خزر است و محدود به کشور قزاقستان نمی‌شود، افراد از هر کشوری که خریداری کنند این تسهیلات به آنها اختصاص داده می‌‌شود.

معاون دریایی سازمان بنادر با اشاره به توافقات جدید با روسیه تاکید کرد: با کشور روسیه تفاهمی انجام شده‌ است که زمان تغییر پرچم را از یک سال به دو هفته کاهش داده‌ایم. پیش از این دستورالعمل داخلی کشور روسیه به شکلی بود که یک سال زمان می‌برد تا کشتی خریداری شده از آنجا به مقصد نهایی منتقل شود و امروز این زمان را به دو هفته کاهش دادیم که کشتی از ولگا به کشورمان منتقل شود .

علی‌نازی افزود: پیش از این طبق قوانین روسیه هر کشتی که خریداری می‌شد برای انتقال در ابتدا باید به پرچم روسیه تغییر داده می‌شد و وقتی به ایران می‌رسید دوباره پرچم تغییر می‌کرد اما امروز این سختگیری‌ها برداشته شده و با تسهیل‌گری‌های صورت‌ گرفته، کشتی با پرچم ایران طی دو هفته وارد آب‌های ایران می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر، در مسیر خزر با افزایش تقاضا برای حمل کالا مواجه هستیم اما ناوگان دریایی محدود است از این رو برای پاسخ به این نیاز و توسعه ناوگان این تسهیل‌گری در بخش خرید ناوگان انجام شده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *