تکلیف واردات بنزین سوپر مشخص شد

وزیر نفت در مورد تعیین‌ تکلیف وضعیت بنزین سوپر وارداتی گفت: توزیع‌کننده و واردکننده با در نظر گرفتن هزینه‌ها آن را تعیین می‌کنند که به‌زودی اعلام می‌شود.
تکلیف واردات بنزین

به گزارش کیان آنلاین ، پاک‌نژاد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فرایند در سال گذشته مصوب شد و اکنون ادامه دارد، در حال حاضر نحوه ارزیابی شرکت‌ها یا موسسات حقوقی که توانایی واردات بنزین و آن‌هایی که توانایی ورود در عرضه توزیع با استفاده از زیرساخت‌های بنزین را دارند در حال انجام است.

وی ادامه داد: در مرحله بعدی ارزیابی‌ها نهایی  و به زودی مقدمات اولیه کار فراهم می‌شود، جزئیات حتما به اطلاع مردم خواهد رسید.

وزیر نفت در مورد قیمت بنزین سوپر وارداتی گفت: توزیع‌کننده و واردکننده با در نظر گرفتن هزینه‌ها آن را تعیین می‌کنند و طبیعتا اعلام خواهد شد.

پاک نژاد در خصوص میدان آرش گفت: در این رابطه مباحثی مطرح است هر زمان که مرزهای بین المللی احصا شود ما می‌توانیم برای توسعه اقدام کنیم، میدان آرش در حوزه وزارت خارجه در دست بررسی و مذاکره است. به گفته وی هنوز در رابطه با این موضوع چیزی به وزارت نفت ابلاغ نشده است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی لازم برای هرگونه گشایش بین‌المللی انجام شده، گفت: در دوران تحریم هم با برنامه‌ریزی دقیق، پروژه‌ها را پیش بردیم. اگر گشایشی حاصل شود، آمادگی کامل برای همکاری‌های گسترده‌تر بین‌المللی داریم.

ظرفیت بالقوه ایران برای افزایش تولید نفت پس از رفع تحریم‌ها

وزیر نفت درباره ظرفیت بالقوه ایران برای افزایش تولید پس از رفع تحریم‌ها نیز گفت: ما ظرفیت بالایی برای افزایش تولید داریم که در صورت رفع محدودیت‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن بالفعل خواهد شد. تجربه سال ۱۳۹۴ و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک نشان داد که توانمندی ما برای افزایش سریع تولید کاملاً اثبات‌ شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای صنعت نفت برای جذب سرمایه، گفت: طبیعتاً سرمایه‌های مردمی می‌تواند به حرکت درآید و هم در رونق اقتصادی کشور مؤثر باشد و هم منافع آن به مردم بازگردد. بخشی از این مشارکت از طریق مدل‌هایی همچون صندوق‌های پروژه صورت می‌گیرد که در یکی از پنل‌های پیش‌رو معرفی خواهد شد. در قالب این صندوق‌ها، مردم می‌توانند سرمایه‌های خود را وارد پروژه‌های نفتی کرده و در سودآوری آن‌ها سهیم شوند.

پاک نژاد با بیان اینکه در عین حال، ما خود را از فناوری خارجی محروم نمی‌کنیم گفت: هر شرکت بین‌المللی که بتواند سرمایه و تکنولوژی به کشور وارد کند، در چارچوب ضوابط تعریف‌ شده مورد استقبال ما خواهد بود، هدف ما استفاده از ظرفیت‌های جهانی برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور است.

وزیر نفت همچنین تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه، دستیابی به توان تولید روزانه حدود ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه نفت و بالغ بر یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون متر مکعب گاز خام هدف‌گذاری شده است. تحقق این اهداف نیازمند جذب سرمایه‌های کلان است؛ چه از منابع مردمی، چه از منابعی که در بازارهای پولی به سمت فعالیت‌های کم‌اثر برای اقتصاد کلان سوق یافته‌اند.

وی به مصوبه اخیر سازمان سرمایه‌گذاری خارجی نیز اشاره کرد و گفت: چندین طرح سرمایه‌گذاری بین‌المللی برای توسعه میادین نفت و گاز به تصویب رسیده که در راستای جبران کاهش سالانه تولید و افزایش ظرفیت تولید تعریف شده‌اند. بخشی از این پروژه‌ها در قالب ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۳۵ میلیارد دلار عرضه خواهد شد.

وزیر نفت افزود: یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها، پروژه فشارافزایی پارس جنوبی است که من بارها تأکید کرده‌ام انجام آن از نان شب واجب‌تر است.

تأیید شکستن رکورد صادرات نفت ایران

پاک نژاد درباره اینکه چگونه رکورد صادرات نفت ایران پس از یک دهه در ماه‌های اخیر شکسته شد، اظهار کرد: در مورد صادرات نفت صحبت نمی‌کنم، اما صحبت شما را تأیید می‌کنم. با اتخاذ تدابیر لازم از سوی همکاران متخصص صنعت نفت در حوزه فروش که سال‌هاست در این حوزه صاحب تجربه هستند و شرایط محدودیت‌ها را به‌خوبی رصد کردند و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دادند، توانستیم به چنین موفقیتی دست یافتیم.

وزیر نفت در خصوص کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه اظهار کرد: از امروز نشست‌های کارشناسی آغاز می‌شود و دستور جلسات مفصلی در روزهای پنج‌شنبه و جمعه با طرف روس بررسی و در قالب یک بیانیه پایانی امضا می‌شود که مفاد آن بعد از نهایی شدن مطرح می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه ایران هیچ‌گونه محدودیتی برای همکاری با سرمایه‌گذاران خارجی ندارد، اظهار کرد: تحقق اهداف صنعت نفت ایران مستلزم جذب سرمایه است و از این رو، از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی استقبال می‌کنیم، اظهار کرد: راهکارها و روش‌هایی برای تسهیل سرمایه‌گذاری‌ها پیش‌بینی شده تا سرمایه‌گذاران در این مسیر دچار چالش نشوند.

وزیر نفت با تأکید بر استقبال از سرمایه‌گذاران خارجی در صنعت نفت، اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه، اهداف کمّی برای تولید نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی تعیین شده که تحقق آن‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده است. در صورتی که بتوانیم اعتماد عمومی را جلب و سرمایه‌های مردمی را تجمیع کنیم، بخش قابل‌توجهی از نیازهای مالی از طریق مدل‌های متنوع تأمین مالی پوشش داده می‌شود.

تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در قالب ۲۰۰ بسته تعریف شده که این بسته‌ها در زمینه توسعه میدان‌های نفتی و گازی است، ادامه داد: توسعه بیش از ۱۰۰ میدان نفتی و گازی در این قالب برای افزایش تولید در بالادست، همچنین افزایش تولید فرآورده‌های نفتی در حوزه پایین‌دستی و پالایشگاهی دیده شده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره طولانی بودن فرآیندهای قراردادی و فراهم‌سازی زمینه امنیت برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تأکید کرد: فرآیندهای قراردادی از گذشته‌ها مطرح و مورد پذیرش بوده است. روز گذشته در نشست شورای اقتصاد، بخش‌های عمده‌ای از دغدغه‌های بخش خصوصی برطرف شد. از جمله اینکه سرمایه‌گذاران به‌ویژه سرمایه‌گذاران توسعه میدان‌های نفتی و گازی پیش از این تا حدود سه تا سه سال و نیم درگیر انعقاد یک قرارداد آی‌پی‌سی می‌شدند، اما هم‌اکنون تسهیلاتی فراهم شده و دولت به‌گونه‌ای تسهیل‌گری کرده که این فرآیند زمانی بسیار کوتاه می‌شود.

وزیر نفت با بیان اینکه باور ما این است که در کمتر از یک سال یک قرارداد می‌تواند نهایی شود و به مرحله اجرا برسد، اظهار کرد: افزون بر تسهیل‌گری در نهایی شدن قراردادها، در حال انجام اقدام‌هایی برای امنیت بیشتر بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت هستیم، بنابراین هر دو مورد در حال پیگیری است و تا حدودی نیز هم‌اکنون به نتیجه رسیده است.

استفاده از توانمندی بخش خصوصی در فشارافزایی پارس جنوبی

پاک‌نژاد درباره تسریع روند پروژه فشارافزایی پارس جنوبی با اعلام اینکه پیش از این در سال ۱۴۰۲ با اعتباری حدود ۴۰۰ میلیون دلار مقدمه‌ای برای انجام کار مطالعاتی این پروژه تعریف شده بود که متأسفانه یک سنت هم هزینه نشد، تصریح کرد: قطر، شریک پارس جنوبی در سمت خود به نام گنبد شمالی تا حدود دو سال دیگر نخستین پلتفرم‌های فشارافزایی را احداث و به‌کارگیری می‌کند و ما در خوش‌بینانه‌ترین حالت اگر از همین فردا صبح عملیات اجرا را آغاز کنیم، طبیعتاً به لحاظ زمان‌بندی تا حدودی عقب‌تر هستیم، بنابراین ضرورت داشت که گام‌های اولیه برای اجرایی شدن این قرارداد برداشته شود.

وی به اهمیت اجرای پروژه فشارافزایی برای کشور اشاره کرد و گفت: از چهار شرکتی که در این پروژه حضور دارند، غیر از شرکت پتروپارس، سه شرکت دیگر با نقش جنرال کانترکتور باید از توانمندی‌های بخش خصوصی واقعی استفاده کنند که خوشبختانه این ظرفیت در کشور وجود دارد. هم‌اکنون بخش خصوصی به باور ما می‌تواند با تعاملات بسیار مناسبی که با برخی سازنده‌های خارجی دارد، به این پروژه کمک کنند و این کمک می‌تواند فرآیندهای اجرایی این پروژه بسیار مهم و راهبردی کشور را تسریع کند، بنابراین حتماً از ظرفیت بخش خصوصی در این پروژه استفاده می‌شود.

وزیر نفت به هماهنگی‌های انجام‌شده شرکت ملی نفت ایران با صندوق توسعه ملی برای تأمین منابع مالی این پروژه اشاره کرد و افزود: این موضوع تا حدودی نهایی شده و این نهایی شدن تا رسیدن به مرحله اجرا مقداری زمان‌بر است که این مورد به‌زودی حل می‌شود.

محدودیتی در استفاده از سرمایه‌گذاران خارجی نداریم

پاک‌نژاد در پاسخ به پرسشی درباره حضور شرکت‌های آمریکایی در صنعت نفت در صورت مثبت بودن نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا بیان کرد: هیچ محدودیتی در استفاده از سرمایه‌گذاران خارجی و شرکت‌های بین‌المللی فعال در عرصه نفت و گاز نداریم، منوط بر اینکه الزامات و شرایطی را بتوانند رعایت کنند. این موضوع به‌صورت یک اصل و قاعده کلی است. ما خودمان را معطل نتیجه مذاکرات نمی‌کنیم. ظرفیت‌های بسیار مطلوبی در حوزه جذب فناوری و سرمایه‌گذاری، در داخل وجود دارد و برای فرآیند به‌کارگیری این ظرفیت‌ها را باید هم‌افزایی و تسهیل‌گری کنیم و قطعاً مشکلات را می‌توان با نگاه به درون نیز حل کرد و پیش رفت؛ این باور ما در صنعت نفت کشور است.

دغدغه‌ای برای کاهش قیمت نفت وجود ندارد

وزیر نفت با بیان اینکه قیمت نفت تابع متغیرهای متنوع و متعددی است. صرفاً تمرکز بر یک متغیر برای اثرگذار بودن در کاهش یا افزایش قیمت نفت، به نظر من جمع‌بندی مناسبی نیست، گفت: کاهش قیمت، بحث‌های مختلفی ازجمله عرضه و سیاست‌های اوپک، تقاضا در فصول و شرایط مختلف دارد. آنچه مسلم است اینکه همزمان با کاهش قیمت نفت، طبیعتاً هزینه سرمایه‌گذاری در توسعه میدان‌ها و متناسب با آن اقدام‌های اجرایی کاهش می‌یابد، بنابراین از این منظر مشکلی نداریم و دغدغه و نگرانی وجود ندارد.

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه وزیر نفت ایران ریاست دوره‌ای اوپک در سال جاری میلادی را بر عهده دارد، گفت: پیش‌تر کاهش تولید در این سازمان برنامه‌ریزی شده بود که قسمتی از این کاهش تولید قرار شد با روندی به بازار بازگردد، اما برگشت این مقدار کاهش تولید به بازار قطعاً متناسب با شرایط محقق شدن قیمت مورد توافق در اوپک و اوپک‌پلاس خواهد بود، بنابراین حتماً این موضوع در اوپک مدیریت می‌شود.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *