کیان آنلاین – تسنیم در گزارشی نوشت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی یکشنبه 28 آبان ماه 1402 در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی ماده 29 این لایحه یعنی افزایش سن بازنشستگی موافقت کردند.
بر این اساس بیمهپردازانی که 25 تا 28 سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی 2 ماه به سنوات اشتغال آنها اضافه میشود، این افزایش برای افرادی با سابقه 20 تا 25 سال به ازای هر سال سه ماه، برای افرادی با 10 تا 20 سال سابقه خدمت به ازای هر سال چهار ماه و برای بیمهپردازانی که تا 10 سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه خواهد بود. طبق این مصوبه به سنوات اشتغال بیمهپردازانی که 28 تا 30 سال سابقه خدمت دارند عددی اضافه نخواهد شد.
طبق تبصره این مصوبه اگر فرد شاغلی در حال حاضر با سابقه 5 ساله، 35 سال سن داشته باشد و با این مصوبه سن بازنشستگیاش از 60 سالگی به حدود 70 سالگی برسد بیش از 62 سال خدمت نخواهد کرد و اجرای این مصوبه مشروط بر آن است که سن بیمهشده در زمان بازنشستگی برای مردان از 62 سال و برای زنان از 55 سال بیشتر نباشد.در ادامه این قانون برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد.
به گزارش تسنیم، در تاریخ 24 دیماه امسال، هادی طحاننظیف؛ سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوبه مجلس برای افزایش سن بازنشستگی گفت: این مصوبه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشده است.
پس از تایید قانون اشاره شده توسط شورای نگهبان، میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری خود در تاریخ 15 بهمنماه 1402 درباره زمان اجرای این قانون گفت: هر زمانی که این قانون از سوی وزارت رفاه به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شود بلافاصله با تدوین آییننامهها، اجرا میشود.
بیشتر بخوانید:
مخالفان و موافقان درباره افزایش سن بازنشستگی چه گفتند؟
اما در ادامه محمد محمدی؛ معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی در تاریخ 18 بهمنماه با اعلام زمان اجرای افزایش سن بازنشستگی گفت: اجرای ماده 29 برنامه هفتم و شرایط بازنشستگی منوط به تدوین و ابلاغ آییننامه است، اما عملیاتی شدن آن مطابق قانون برنامه هفتم توسعه از اول فروردینماه سال 1403 قابل انجام خواهد بود.
این در حالی است که سرانجام سیدصولت مرتضوی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز گذشته (25 بهمنماه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در ارتباط با زمان اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی گفت: این طرح مشمول کسانی میشوند که 28 سال سابقه خدمت دارند و افرادی که 29 و 30 سال سابقه خدمت دارند مشمول این طرح نمیشوند.
وی ادامه داد: قانون افزایش سن بازنشستگی در سال 1403 و 1404 اجرایی نمیشود، بلکه در سال 1405 عملیاتی خواهد شد.
به گزارش تسنیم، با قانون جدید افراد با شرایط ذیل بازنشسته میشوند:
1. بیمهپردازانی که 28 تا 30 سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمیگردد.
2. بیمهپردازانی که 25 تا 28 سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه میگردد.
3. بیمهپردازانی که 20 تا 25 سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه میگردد.
4. بیمهپردازانی که مطابق قوانین 10 تا 20 سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه میگردد.
5. بیمهپردازانی که مطابق قوانین تا 10 سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه میگردد.