تعرفه شارژ خودروهای برقی تعیین شد+ جزئیات

بر اساس مصوبه جدید شورای شهر تهران، تعرفه پیشنهادی برای شارژ خودروهای برقی اعلام شد.
تعرفه شارژ خودرو های برقی

به گزارش  کیان آنلاین ، یکی از مشکلات زیرساختی این خودروها، تعداد کم ایستگاه‌های شارژ است به‌طوری که در حال حاضر بسیاری از مالکان خودروهای برقی همچنان با مشکل یافتن جایگاه‌‌های شارژ مواجه هستند.با این حال هفته گذشته خبری مبنی بر الزام پمپ بنزین‌‌ها به نصب ایستگاه شارژ خودروهای برقی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی منتشر شد که خبر خوبی برای دارندگان خودروی برقی محسوب می‌شود.بر این اساس روز گذشته نیز نرخ شارژ این محصولات نیز تعیین شد.

در جلسه دیروز شورای اسلامی شهر تهران، لایحه‌‌ای به تصویب رسید که به شهرداری تهران اجازه می‌دهد برای ارائه خدمات شارژ خودروهای برقی، از مصرف‌کنندگان شهری تعرفه مشخصی دریافت کند. این تصمیم در چارچوب قانون درآمدهای پایدار و با هدف حمایت از توسعه حمل‌‌ونقل پاک اتخاذ شده و از سویی دیگر، زمینه‌‌ای برای جذب سرمایه‌گذار خصوصی در زیرساخت‌‌های شارژ فراهم می‌کند. به این ترتیب بر اساس مصوبه جدید شورای شهر، تعرفه پیشنهادی برای شارژ خودروهای برقی به شرح زیر است:

۹۵۳۵ ریال به ازای هر کیلووات‌‌ساعت برای شارژ سریع (DC) و ۵۶۸۹ ریال به ازای هر کیلووات‌‌ساعت برای شارژ معمولی (AC).

البته این مبالغ بدون احتساب تعرفه برق تعیین‌‌شده توسط وزارت نیرو است و رقم نهایی با افزودن این مؤلفه محاسبه خواهد شد. همچنین طبق این لایحه شارژ اتوبوس‌‌های برقی همچنان رایگان باقی خواهد ماند، اقدامی که در راستای حمایت از توسعه حمل‌‌ونقل عمومی پاک انجام شده است. از دیگر بندهای مهم این مصوبه می‌توان به تکلیف شهرداری تهران برای واگذاری بهره‌‌برداری از کلیه ایستگاه‌‌های شارژ (به جز جایگاه‌‌های اختصاصی اتوبوسرانی) به بخش خصوصی ظرف شش ماه اشاره کرد.

همچنین ساخت هرگونه جایگاه جدید پس از این مدت، صرفا توسط بخش خصوصی یا در قالب مشارکت با شهرداری امکان‌‌پذیر خواهد بود. در بررسی هزینه واقعی استفاده از برق به‌‌جای بنزین، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر با مقایسه پیمایش دو خودروی سمند و J۷ برقی اعلام کرد: «برای طی مسیر ۱۰۰ کیلومتر، ۲۰ کیلووات برق معادل ۱۵ لیتر بنزین نیاز است. با احتساب قیمت بنزین یارانه‌‌ای (۱۵۰۰ تومان)، هزینه بنزین حدود ۲۲,۵۰۰ تومان خواهد بود؛ در حالی که برای همان مسافت با برق، حدود ۲۲,۰۰۰ تومان پرداخت می‌شود.

در زمان پرباری مصرف، هزینه برق تا ۳۲‌هزار تومان نیز می‌رسد که همچنان در محدوده هزینه بنزین آزاد (۳۰۰۰ تومانی) است.» تشکری هاشمی با بیان اینکه ۴۰ دقیقه تا یک ساعت برای شارژ DC و ۸ تا ۱۰ ساعت برای شارژ AC زمان نیاز است، گفت: در زمان پرباری، قیمت به ۳۲‌هزار تومان می‌رسد و این رقم را اگر برای بنزین ۳‌هزار تومانی در نظر بگیریم، باز هم ارقام دو بخش برابر خواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *