حراج سکه مُسکن موقتی است

کوچکی نژاد گفت: حراج سکه یک مسکنی است که قیمت را پایین بیاورند اما این مسیر مانند فنری است که بعد از فشرده شدن سرجای خودش بازمی‌گردد یا این‌که چند متر بیشتر جلو می‌رود.
جبار-کوچکی_نژاد

به گزارش کیان آنلاین ، جبار کوچکی نژاد، درباره این‌که برگزاری حراج‌های سکه تا چه حد توانسته است در کنترل نقدینگی و کاهش التهاب بازار مؤثر باشد، گفت: سکه و طلا ذخایر ارزی کشور هستند و این روش را یک بار فکر می‌کنم در دولت آقای روحانی یا یکی از دولت‌های قبلی انجام دادند و سکه را حراج زدند که آسیب جدی به ذخایر ما و همچنین به بازار سکه زد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه یادآور شد: بسیاری از این ذخایر به خانه‌های مردم رفت و در نهایت هم بحث افزایش قیمت دوباره به بازار برگشت و یکی از دلال‌ها سود بردند.

وی با بیان این‌که دولت‌ها نباید از روش‌هایی که واقعاً به اقتصاد کشور آسیب می‌زنند استفاده کنند، عنوان کرد: در دنیا روش‌های بسیار زیادی وجود دارد که در حوزه اقتصادی کار کرده و اقتصاد را به تراز خوبی رسانده‌اند.

کوچکی‌نژاد ادامه داد: به اعتقاد من، این روش‌ها قدیمی و کهنه هستند. مثل برخی از روش‌ها همانند قفل کردن بانک‌ها و عدم اعطای وام برای این‌که تورم را پایین بیاورند، در هیچ جای دنیا چنین روش‌هایی استفاده نمی‌شود، مسئولان باید بدانند روش‌های مؤثر برای کنترل تورم وجود دارد که باید از آن‌ها بهره گرفت و بخش تولید و دیگر قسمت‌ها باید بتوانند از این روش‌ها استفاده کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آقای همتی، دیگر وزرا و دیگر آقایان که در دولت‌های مختلف بوده‌‌اند، روش‌ها را مشاهده کرده‌اند و علائم منفی را دیده‌اند، بروند بنشینند با علما و دانشمندان بزرگ حوزه اقتصاد، روش‌های جدید و بهتری را اجرا کنند.

وی در پاسخ به این‌که باتوجه به صحبت‌های شما حراج سکه در طولانی‌مدت آثار تورمی خواهد داشت و به ثبات بازار کمکی نمی‌کند، بیان کرد: خیر، هیچ کمکی به ثبات بازار نمی‌کند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره این‌که چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که روند حراج‌ها عادلانه و شفاف است و همه گروه‌ها و افراد به طور مساوی به این فرصت‌ها دسترسی دارند، اظهار داشت: ببینید این اصلا علاج کار نیست. حراج سکه یک مسکنی است که قیمت را پایین بیاورند اما این مسیر مانند فنری است که بعد از فشرده شدن سرجای خودش بازمی‌گردد یا این‌که چند متر بیشتر جلو می‌رود. زیرا شما هنگامی که فنر را فشرده می‌کنید و رهایش می‌کنید چندین برابر به جای دیگر می‌پرد و این را ما در اقتصاد مشاهده کرده‌ایم، هرجایی دستور و فشار روی اقتصاد ایران بوده است، دیده‌ایم که بالعکس عمل کرده است و شاهد افزایش چندین برابری قیمت‌ها بوده‌ایم.

منبع: ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *