به گزارش کیان آنلاین ، حمیدرضا سهرابی، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، امروز روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن را در شهرهای تحت مسئولیت بنیاد تشریح کرده و گفته است: «هماکنون بیش از ۱۴۲ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن توسط بنیاد در شهرها وارد فاز عملیاتی و اجرایی شده است.»
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داده است: «از تعداد واحدهای آغاز شده توسط بنیاد مسکن در شهرها ۷۰ هزار واحد بنیادساخت و ۷۳ هزار واحد نیز توسط گروههای ساخت در شهرهای تحت مسئولیت بنیاد در حال اجراست.»
سهرابی همچنین در خصوص تأمین اراضی اجرای نهضت ملی مسکن در شهرها توضیح داده است: «اراضی ساخت ۲۳۲ هزار واحد مسکونی نهضت ملی تأمین شده است که از این میزان اراضی تأمین شده اراضی احداث ۱۷۸ هزار واحد قابلیت ساخت و تعریف پروژه را داشتند که توسط بنیاد تعریف پروژه انجام شد.»
البته باید دید عرضه این واحدها به بازار چه تاثیری میتواند بر بازار مسکن داشته باشد؟
حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران در این خصوص به تجارتنیوز گفت: «برای طرح نهضت ملی مسکن تقریبا تعداد قابل قبولی قرارداد بسته شده است، نه در حد و اندازهای که وعده داده شده بود، ولی به هر حال در سطح کشور و شهرهای مختلف قراردادهایی منعقد شده است.»
او ادامه داد: «این واحدها طبیعتا اگر وارد چرخه ساخت و ساز شود و در مرحله تحویل بهرهبرداری قرار بگیرد در سطح قیمتهای خانههای ارزانقیمت نقش تعیینکنندهای را بازی میکند.»
نیاز کشور به مسکن
محتشم همچنین در خصوص نیاز کشور به عرضه مسکن بیان کرد: «ما در حد میلیونی به عرضه مسکن احتیاج داریم و یک مجموعه 500 واحدی نمیتواند تاثیری در کمبود این حجم از مسکن داشته باشد. طبیعتا اگر بالای 100 هزار واحد آماده شود میتواند در سطح کشور تاثیری هم روی واحدهای مسکن ملی و مسکن مهر بگذارد. البته نه اینکه به طور کلی بتواند مسکن را تحت تاثیر خود قرار دهد.»
او ادامه داد: «چند سال است مشکل مسکن ما صرفا ناشی از کمبود عرضه نیست. کمبود عرضه هم وجود دارد، ولی تقاضای موثری هم با توجه به نبود قدرت خرید وجود ندارد و مردم نمیتوانند وارد بازار شوند.»
عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران همچنین توضیح داد: «چرا قیمت مسکن جهش پیدا میکند؟ به دلیل شرایط ناگوار اقتصادی، عدم مدیریت صحیح در اقتصاد کلان و در نهایت تولید تورم! پولهای نقدی که در جامعه تزریق میشود در بخش مسکن سرریز میشود.»
او ادامه داد: «هجوم سرمایه به هر بخشی از جمله بخش مسکن باعث به وجود آمدن تقاضای کاذب میکند و قیمتها را بالا میبرد و بخش عمده آن هم ناشی از تورم است. اما به هر حال واقعیت این است که اصل عرضه و تقاضا یک اصل اقتصادی است. تولید بالا برود و عرضه زیاد شود الزاما در قیمت آن کالا اثرگذاری خود را نشان میدهد.»
فعالان بازار مسکن معتقد هستند در نهایت این وضعیت اقتصاد کلان است که میتواند حضور موثری روی بازار مسکن داشته باشد. در صورتیکه موضوعات مربوط به این مورد در کشور حل نشود در نهایت مشکلات مربوط به بازار مسکن نیز ادامهدار خواهد بود.