آیا نگهداری ارز جرم است؟

نگهداری ارز جرم است اگر میزان آن بیش از 10,000 یورو باشد یا فاقد فاکتور خرید معتبر باشد. در صورت تخلف، جریمه‌های نقدی سنگینی اعمال خواهد شد.
نگهداری ارز جرم است

به گزاش کیان آنلاین، این سوال برای افرادی که اقدام به حمل، نگهداری، خرید و فروش ارز می کنند به وجود آمده است که آیا نگهداری ارز جرم است؟ و اگر جرم باشد مجازاتش چقدر است؟ بنابراین در این مقاله می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم تا افرادی که قصد خرید ارز و نیز فروش و نگه داری ارز دارند از جوانب موضوع اطلاع داشته باشند.

آیا نگهداری ارز جرم است؟

بر اساس اظهارات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه؛ حمل یا نگهداری و عرضه ارز، در صورتی که ارز مورد نظر فاقد فاکتور خرید معتبر باشد، قاچاق ارز محسوب می شود. بنابراین اگر از آن دسته افرادی هستید که می خواهید ارز را نگه دارید، حتما ارز مورد نظر خود را از صرافی های معتبر خریداری کنید تا به شما صورتحساب خرید بدهد.

مقدار مجاز نگهداری ارز

مقدار مجاز نگهداری ارز

بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بانک مرکزی موظف است میزان ارز قابل نگهداری و مبادله در داخل کشور را به همراه مسافران، رانندگان عبوری و مواردی از این قبیل به منظور پیشگیری و تعیین کنترل بازار غیرقانونی مبادلات ارزی اعلام کند. بنابراین بر اساس دستورالعمل تعیین میزان نگهداری ارز اعلام شده از سوی بانک مرکزی، امکان نگهداری ارز حداکثر تا سقف 10000 یورو یا معادل آن به سایر ارز ها وجود دارد.

شایان ذکر است در صورت تمایل به نگهداری بیش از 10000 یورو یا معادل آن به سایر ارز ها در صورت داشتن یکی از شرایط زیر مشکل قانونی ندارد و در غیر این صورت نگهداری و فروش این ارز ها ممنوع می باشد.

این شرایط به شرح زیر است:

  • فاکتور صرافی های مجاز با درج در سامانه ثنا.
  • اظهارنامه بانکی یا هر مدرکی که نشان دهنده پرداخت مبلغ مربوطه توسط بانک باشد.
  • رسید چاپی حاوی کد رهگیری که نشان دهنده اظهار ارز مذکور در بدو ورود به کشور باشد.

همچنین ذکر این موضوع در خصوص تعیین تکلیف ارز هایی که قبل از ابلاغ این دستورالعمل در اختیار مردم بوده و حداقل یکی از شرایط فوق را ندارند، در بازه زمانی سه ماهه برای مبالغ بالای 10000 یورو یا معادل آن در سایر ارز ها به یکی از روش های زیر اقدام شود:

  • به یکی از بانک ها بروید و حساب ارزی باز کنید.
  • فروش ارز مربوطه به یکی از بانک ها با نرخ آزاد یا صرافی های مجاز با درج در سامانه ثنا.

جریمه نگهداری ارز

حال با توجه به مطالب ذکر شده در صورتی که اقدام به نگهداری ارز بیش از میزان تعیین شده داشته باشید یا ارزی که توسط شما عرضه یا نگهداری می شود فاکتور خرید معتبر نداشته باشد، مجازات نگهداری ارز برای شما اعمال می شود. بر اساس ماده 18 قانون قاچاق کالا و ارز، مجازات این جرم به شرح زیر است:

جریمه نقدی ارز ورودی یک تا دو برابر ارزش ریالی آن و جریمه نقدی ارز خروجی یا اقدام به برداشت ارز دو تا چهار برابر ارزش ریالی آن است و در سایر موارد ارز توقیف نمی شود و فقط معادل آن است. ارزش ریالی ارز به عنوان جریمه نقدی محاسبه می شود.

جریمه نگهداری ارز برای صرافی ها

بر اساس ماده 18 قانون قاچاق کالاهای مجاز، نگهداری، عرضه یا فروش ارز قاچاق توسط واحد های صنفی یا صرافی ها تخلف محسوب می شود و مرتکب، علاوه بر ضبط ارز به شرح ذیل به جزای نقدی محکوم می شود:

  • مرتبه اول: جریمه نقدی معادل دو برابر ارزش کالا یا قیمت ریالی ارز قاچاق.
  • مرتبه دوم: جریمه نقدی معادل چهار برابر ارزش کالا یا قیمت ریالی ارز قاچاق.
  • درجه سوم: جریمه نقدی معادل شش برابر ارزش ریالی کالا یا بهای ارز قاچاق و گذاشتن پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف تجارت و تعطیلی محل کسب به مدت شش ماه.

بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *