محققان میگویند جینجرول، ترکیبی است که عامل اثر این گیاه بر متابولیسم است. جینجرول عامل طعم تند زنجبیل است که خاصیت آنتیاکسیدانی و تا حدودی ضد درد هم دارد. بهعلاوه زنجبیل ادرارآور است و کمک میکند التهاب شکم کاهش یافته و مایعات محبوس در بدن دفع شوند. یکی از خوبیهای قابل توجه زنجبیل این است که کالری زیادی ندارد و به راحتی میتوانید آن را با مواد دیگر ترکیب کرده و خواصش را تقویت کنید.
آیا میتوانید با زنجبیل به جنگ چربیهای شکم بروید؟
رمز کاهش وزن به شیوهای سالم و ماندگار این است که عادتهای غذایی خود را بهبود ببخشید، هر روز ورزش کنید و عادتهای سالمتان تداوم داشته باشد. همیشه لازم است با پزشکتان مشورت کرده و به توصیههایش عمل کنید؛ اما انواع نوشیدنیهایی وجود دارند که میتوانید با مواد طبیعی در خانه درست کنید و با کمک آنها هم بدنتان در طول روز خوب آبرسانی شود و هم سراغ ریزهخواری و هلههوله نروید. البته لازم است بدانید این نوشیدنیها به خودی خود لاغرکننده نیستند، بلکه مکملی برای یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی سالم به شمار میروند.
خواص ضدالتهابی و همچنین فواید این گیاه برای گوارش توسط علم ثابت شده است. از گذشته همیشه گفته میشد که زنجبیل میتواند چربیها را آب کند. مصرف زنجبیل باعث تحریک عملکرد متابولیسم شده و فرایندهای گوارشی را بهبود میدهد.
چای زنجبیل با لیمو
شما به عسل، آب نصف لیموترش، یک فنجان آب و یک تکه ریشه زنجبیل نیاز دارید.
آب را گرم کنید اما به نقطه جوش نرسد.
زنجبیل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم چند دقیقهای دم بکشد.
سپس از روی حرارت برداید و آبلیمو را به آن اضافه کنید.
ترکیب را صاف کرده و کمی عسل در آن بریزید.
پیش از هر وعده غذا، یک فنجان از این نوشیدنی بنوشید.
گریپ فروت و زنجبیل
شما به چهار عدد گریپفروت درشت، یک قاشق مرباخوری پودر ادویه زنجبیل و آب یک چهارم لیموترش نیاز دارید.
آب گریپفروت را بگیرید و با آبلیمو و زنجبیل ترکیب کنید.
به این نوشیدنی هیچ شیرینکنندهای اضافه نکنید.
چای سبز و زنجبیل
شما به یک فنجان آب، یک قاشق غذاخوری چای سبز و برشی از زنجبیل نیاز دارید.
آب را بجوشانید، زنجبیل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید دو دقیقه دم بکشد.
از روی حرارت بردارید و چای سبز را به آن اضافه کنید.
بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس بنوشید.
سرکه سیب و زنجبیل
سرکه سیب نیز برای کاهش وزن مفید است. استفاده از سرکه سیب همراه با زنجبیل میتواند خاصیت آنتیاکسیدانی و آنتیگلیسمیک هر دو ماده را تقویت کند. ضمنا سرکه سیب یک پروبیوتیک قوی است که برای سلامت رودههایتان مفید است.
سادهترین راه این است که این دو را با هم ترکیب کرده و بنوشید.
میتوانید دمنوش زنجبیل درست کنید و اجازه دهید خنک شود، سپس سرکه سیب را به آن اضافه کنید. (داغی زیاد میتواند باکتریهای مفید سرکه سیب را نیز از بین ببرد و از خواص پروبیوتیکی آن بینصیب بمانید.)
کمی عسل یا آبلیمو به این ترکیب اضافه کنید.
سرکه سیب به اندازه دو قاشق غذا خوری کافیست.
این نوشیدنی را روزی یک بار در صبح و پیش از صبحانه بخورید.
دیگر خواص زنجبیل
تنظیم کورتیزول یا همان هورمون استرس
تنظیم اجابت مزاج
افزایش انرژی
کاهش ریسک بیماری قلبی
بهبود عملکرد حافظه و مغز
تقویت سیستم ایمنی
احتیاطهای لازم در استفاده از زنجبیل
ادویه زنجبیل به طور کلی برای بیشتر افراد بیضرر است. اما عدهای ممکن است با مصرف زنجبیل دچار عوارض جانبی مانند یبوست و نفخ شوند. زنجبیل ممکن است جریان صفرا را از کیسه صفرا افزایش دهد، به همین دلیل پزشکان به افرادی که بیماری کیسه صفرا دارند توصیه میکنند زنجبیل مصرف نکنند. ضمنا هرچند گفته میشود زنجبیل میتواند تهوعهای بارداری را کاهش دهد اما هنوز اطلاعات زیادی در این مورد در دست نیست. بنابراین اگر باردار هستید یا به کودکتان شیر میدهید حتما پیش از استفاده از زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید. افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند نیز باید در مصرف زنجبیل احتیاط کنند.
کاهش وزن اضافه فقط جنبه زیبایی ندارد، به سلامتیتان مربوط است
خیلی از افراد فقط با هدف زیباتر و خوشاندامتر شدن تصمیم به کاهش وزن میگیرند و به همین دلیل در تلهی رژیمهای لاغری ناسالم میافتند؛ اما خیلی از این روشها به سلامتی آسیب میزنند. بهتر است به دنبال روشهای فوری کاهش وزن نباشید. به مرور زمان و با پیروی از یک سبک زندگی سالم میتوانید به هدفتان برسید.