به گزارش کیان آنلاین ، شاخص کل بورس تهران طی دو روز نخست هفته جاری بیش از ۸۸ هزار واحد کاهش ارتفاع داده بود. در سومین روز هفته اما ورق برگشت و نماگر بازار توانست دستکم ۱۸ هزار واحد از این افت را جبران کند.
شاخص هموزن نیز همراستا با شاخص کل، طی دو روز شنبه و یکشنبه نزولی بود و در این مدت بیش از ۳۸ هزار واحد عقبنشینی کرد. شاخص هموزن در روز دوشنبه به پیروی از شاخص کل ادامه داد و به این ترتیب توانست بیش از هشت هزار واحد رشد را تجربه کند.
نکته قابل توجه در روند بازار و رفتار شاخصها، شتاب بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخص کل، در هر دو مسیر نزولی و صعودی است. بر همین اساس اینگونه به نظر میرسد که بخشی از سرخپوشی نمادهای کوچک و متوسط بازار- که شاخص هموزن- نماینده وضعیت آنهاست، دلایلی غیربنیادین داشته باشد.
اگرچه هیجان نسبی بازار و نگاه به ریزش شاخص کل سبب فروش سهام کوچک و متوسط طی روزهای نزولی شده بود اما همانگونه که اشاره شد، رفتار هیجانی و پیروی شاخص هموزن از شاخص کل بورس، در روزهای صعودی نیز قابل مشاهده است.
پیش بینی بورس سه شنبه
همانگونه که اشاره شد بازار سهام این روزها روی وزنه سهمهای کوچک و متوسط میچرخد. در حالی حاضر هیجان در این سهمها چه در سمت فروش و چه در سمت خرید بالاست. بر همین اساس پیش بینی میشود در روز سهشنبه هم همین روند در نمادهای کوچک و متوسط ادامه داشته باشد.
در این میان اما آنچه در حال حاضر مسیر بازار سهام را تحت تاثیر قرار داده، بلاتکلیفی سیاستهای اقتصادی موثر بر بازار است. کشمکش میان دولت و مجلس بر سر نرخ تسعیر ارز، ابهام در وضعیت قیمت دلار حوالهای، سیاستهای دولت در بازار خودرو، نبود چشمانداز مشخص در روابط بینالمللی و نوسانات قیمت دلار از جمله عواملی است که بازار سهام را در مسیری پرپیچ و خم قرار داده است.
بر همین اساس پیش بینی میشود بازار سهام همچنان از دو معضل بلاتکلیفی در سیاستهای اقتصادی و هیجان رنج ببرد و بر همین اساس قدرت تحلیل روز به روز در بازار بیشتر تضعیف شود. به این ترتیب باید باز هم شاهد رفتارهای هیجانی در بازار سهام باشیم./ تجارت نیوز