معاملات مسکن با رمز ارز چه ایرادی دارد؟

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت : تنها معاملات با ریال رسمیت دارد اما اینکه پس از انعقاد و ثبت قراردادها طرفین معامله چگونه از طریق رمز ارز تسویه حساب می‌کنند امری است که مبادی رسمی ندارد و کسی هم نمی‌تواند اعلام کند که با رمز ارز معامله مسکن را انجام داده‌‌است.
معاملات مسکن با رمز ارز

به گزارش کیان آنلاین ، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران بابیان اینکه در حال حاضر اعتقاد بر این است که معاملات مسکن با رمز ارز پولشویی بوده و برای فرار مالیاتی و پولشویی صورت می‌گیرد، گفت: در قراردادهای مسکن امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

داود بیگی‌نژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره معاملات مسکن با رمزارزها اظهار داشت: با توجه به اینکه معاملات و مراودات رسمی ملکی کشور برپایه پول ملی است و هر فرمتی که در سامانه‌ها در اختیار مشاوران املاک و مردم قرار می‌گیرد براساس ریال است، بنابراین تنها معاملات با ریال رسمیت دارد اما اینکه پس از انعقاد و ثبت قراردادها طرفین معامله چگونه از طریق رمز ارز تسویه حساب می‌کنند امری است که مبادی رسمی ندارد و کسی هم نمی‌تواند اعلام کند که با رمز ارز معامله مسکن را انجام داده‌‌است.

وی با بیان اینکه هرگونه نقل و انتقالات ملکی باید بر پایه واحد پول ملی کشور باشد، ادامه داد: موضوع اصلی این است که مردم باید بدانند در خصوص قراردادهایی که وجه آن خارج از چارچوب بانکی دریافت و پرداخت می‌شود، اگر به مشکلی برخورند، برای حل و فصل این موضوع در محاکم قوه قضاییه هم دچار مشکل می‌شوند.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: از سوی دیگر اگر ثابت شود، این گردش مالی افراد طرف معامله از طریق کانال غیر رسمی رمزارزها صورت گرفته، به این معنا است که دست حاکمیت از اخذ مالیات از این قراردادها کوتاه شده و این معاملات مسیر مناسبی برای فرار مالیاتی محسوب می‌شود.

بیگی‌نژاد تاکید کرد: هم موضوع دریافت و هم پرداخت و مسائل مربوط به گردش مالی مردم باید در چارچب امنیتی قرار بگیرد که هم حاکمیت بتواند از درآمد مالیات برخوردار باشد و هم اینکه اگر برای هر یک از طرف معامله مشکلی پیش بیاید بتواند به طور رسمی در محاکم قضایی از حق و حقوق خود دفاع کند.‌

وی افزود: شاهد آن هستیم که بخشی از مراودات مردم در دایره رمز ارزها قرار گرفته است از این‌رو بهتر است که هرچه سریع‌تر قوانین رسمی در این خصوص وضع شود تا هم خیال کسانی که با ارز مرزها مراودات اقتصادی دارند،‌ راحت شود و هم اینکه حاکمیت به حق و قانونی خود در بخش مالیات و نظارت‌ها برسد.


بیشتر بخوانید:

اولویت پرداخت وام مسکن با چه متقاضیانی است؟


نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه در حال حاضر هیچ فردی نمی‌تواند در قراردادها نحوه تسویه حساب را رمزارز درج کند و باید تمام قراردادها ریالی باشند،‌ اظهار داشت: در حال حاضر، اعتقاد بر این است که معاملات مسکن با رمز ارز پولشویی بوده و برای فرار مالیاتی و پولشویی صورت می‌گیرد بنابراین در قراردادها امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

بیگی‌نژاد درباره ثبت قرارداد مسکن با ریال و تسویه حساب رمز ارزی آن قرارداد به صورت زیرزمینی گفت: احتمال دارد این اتفاق بیقتد اما مشاوران املاک موظف به انعقاد قرارداد ریالی هستند و در محیط مشاوران املاک فقط ریال مبنای قراردادها است.

وی ادامه داد: البته در بازار مسکن معاملات رمز ارزی شایع نیست چراکه فرمت خاصی برای قرارداد‌ها داریم و کسانی که در این حوزه سرمایه گذاری می‌کنند یا به دنبال رفع نیازهای مصرفی هستند، در فضاهای واقعی قدم بر می‌دارند و فضای واقعی هم همان پول کشورمان است.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: کسانی که به هر دلیل از فضای ارز مرز برای تسویه حساب قراردادها استفاده می‌کنند بدانند که اگر به مشکل برخورند پیگیری حقوق آن بسیار سخت و پیچیده خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به اعلام بانک مرکزی برای تعیین مقررات استفاده از رمز ارزها در کشور و امکان معاملات مسکنی با این مقررات جدید گفت: مقررات بانک مرکزی درباره رمز ارزها باید اعلام شود تا مشخص شود که چه موضوعاتی را دربرمی گیرد و بعد از آن امکان معاملات مسکنی  با رمز ارزها مورد ارزیابی قرار بگیرد.

منبع : ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *