کیان آنلاین- اقتصاد۲۴( میناسادات حسینی) نوشت: افزایش قیمت اونس طلا بالاخره کار دست سکه و طلای داخلی داد و با وجود ثبات قیمت دلار در بازار غیررسمی، اما شاهد افزایش قیمت در بازار بودیم.
قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در لحظه تنظیم این خبر با افزایش ۵ هزار تومانی به ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار تومان رسید. قیمت سکه امامی روز سه شنبه ۷ شهریور ماه شاهد افزایش ۲۰۰ هزار تومانی بود و ۲۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رسید. این در حالی است که این سکه طی سه هفته اخیر بین کانال ۲۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در نوسان بوده و ثبات نسبی داشته است.
اما آیا این ثبات نسبی در قیمت طلا و سکه شکننده است یا همچنان در ماههای آینده نیز ادامه دارد؟
قیمت سکه الاکلنگی شد
محمد کشتی آرای، نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه نوسان فعلی در بازار طلا و سکه «نوسان الاکلنگی» است، به اقتصاد ۲۴ گفت: دو عامل قیمت اونس طلا جهانی و دیگری قیمت ارز و دلار، قیمت سکه و طلا را سینوسی کرده است.
وی افزود: به واقع زمانی که قیمت ارز در بازارهای جهانی کاهش پیدا میکند قیمت طلا بالا میرود و وقتی قیمت طلا بالا میرود قیمت دلار در ایران نیز تاثیر میگیرد.
گناه گرانی سکه بر گردن اونس طلا افتاد
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره افزایش قیمت اونس طلا گفت: قیمت اونس طلا تا روز پنجشنبه هفته گذشته در محدوده ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۵ دلار بود؛ اما از روز دوشنبه شاهد افزایش حدودا ۱۱ دلاری طلای جهانی هستیم و جالب است که در این دو روز قیمت ارز تغییری نکرده است.
کشتی آرای ادامه داد: قیمت سکه چند روزی در محدوده ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ماندگار شده بود که با افزایش قیمت اونس طلا در دو روز اخیر به مرز ۲۸ میلیون تومان رسیده است؛ بنابراین افزایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی سکه امامی در چند روز گذشته بازی اونس با قیمت طلای داخلی بوده و گناهی گردن قیمت ارز نیست.
سکه بازان از بازار رفتند
به گفته نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران، نکته قابل توجه و مهم در بازارِ این روزهای سکه و طلا، نوسان نیم درصدی قیمتها در دو ماه اخیر است که در نوع خود بی سابقه است.
کشتی آرای ادامه داد: نوسان نیم درصدی قیمت طلا و سکه جای امیدواری دارد و موجب خوشحالی است، زیرا ثابت به بازار برگشته و این ثبات باعث شده سرمایه گذاری و میل به سرمایه گذاری روی طلا کاهش پیدا کند؛ بنابراین تمایل مردم برای سرمایه گذاری روی طلا و سکه کم شده و همین موضوع باعث شده که حباب سکه کاهش پیدا کند و این کاهش حباب به دلیل کاهش تقاضاست؛ بنابراین این زنجیره دست به دست هم داده تا تقاضای اندکِ موجود در بازار، تقاضای مصرفی باشد نه سرمایه گذاری.
خریداران واقعی به بازار طلا برگشتند
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به اینکه خریداران واقعی در بازار مشغول خرید برای مراسمها و برنامههای بعد از ماه صفر هستند، به اقتصاد ۲۴ گفت: پدیده بورس بازی یا تقاضای کاذب در بازار سکه و طلا به حداقل رسیده و جای خود را به تقاضای واقعی داده است.
وی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه ثبات نسبی قیمت طلا و سکه تا چه زمانی ادامه دارد؟ گفت: احتمالا این ثبات قیمت حداقل تا دو، سه ماه آینده ادامه خواهد داشت.
کشتی آرای در پایان خاطرنشان کرد: هرچند تقاضا به دلیل ایام محرم و صفر کاهش چشمگیری یافته، ولی همان تقاضای کم نیز از سوی کسانی است که مصرف کننده واقعیاند و زیورآلات و طلای عروسی و سایر تقاضاهای مصرفی را برای بعد از ماه صفر خریداری میکنند.