راهنمای ثبت شرکت در ترکیه

امکان  ثبت شرکت در ترکیه برای کسب و کار و تجارت  و دریافت اقامت ترکیه و  پاسپورت و  شهروندی، یک اقدام ویژه برای ایرانیان است.
ثبت شرکت در ترکیه

کیان آنلاین؛ کشور ترکیه بدلیل نزدیکی به ایران یکی از گزینه های ایرانیان برای تجارت و مهاجرت و شهروندی می باشد.امکان  ثبت شرکت در ترکیه برای کسب و کار و تجارت  و در راستای آن دریافت اقامت ترکیه و  پاسپورت و  شهروندی ترکیه ، یک اقدام ویژه برای ایرانیان با پاسپورت ایرانی است. نکته سخت برای ایرانیان ، افتتاح حساب شرکتی در ترکیه پس از ثبت شرکت میباشد

مزایای ثبت شرکت و راه اندازی صحیح آن

  • رفع مشکلات واردات و صادرات ناشی از تحریم ها برای کارآفرینان و تجار ایرانی
  • رفع محدودیت های نقل و انتقال ارزی تجاری ناشی از تحریم ها و محدودیت ایرانیان
  • توسعه صادرات محصولات و خدمات ایرانی به سایر کشورها که به دلیل تحریم ها محدود شده است
  • فضای پویا و مناسب برای راه اندازی کسب و کار محلی یا بین المللی مستقل یا وابسته به ایران
  • اخذ اقامت تجاری  برای مدیران و خانواده ایشان  در ترکیه که  ۵ سال تمدید آن امکان  شهروندی و دریافت پاسپورت ترکیه را ایجاد میکند.
  • همچنین توجه داشته باشید که برای مهاجرت به کشور کانادا انگلیس و امریکا  هم می توانید از امتیاز داشتن شرکت در ترکیه استفاده کنید.

انواع

انواع شرکت قابل ثبت در ترکیه به شرح ذیل می باشدکه پس از مشاوره توسط کارشناسان سی آی پی پوینت نوع مناسب با کسب و کار متقاضی انتخاب و ثبت و راه اندازی و نگهداری خواهد شد. شما عزیزان می توانید اقدام به ثبت شرکت واردات و صادرات در ترکیه کنید. اصولا برای سرمایه گذاران و مهاجران این سوال پیش میاد که چه شرکتی در ترکیه ثبت کنیم؟!

در کشور ترکیه بنا بر قانون ثبت اسناد و املاک و اداره کار جهت راه اندازی هر کسب و کاری مثال کافه و رستوران ، آرایشگاه، خیاطی و…. باید اقدام به ثبت شرکت کنید. حتی فروش کالا و خدمات در ترکیه نیازمند ثبت شرکت می باشد. در ادامه انواع شرکت در ترکیه را بررسی کرده ایم.

ثبت شرکت شخصی

شرکت های قائم به فرد مثل یک وکیل، یک مشاور املاک که نیاز به استخدام فرد دیگری ندارد. اینگونه شرکت ها بیشتر مناسب افراد کسبه جز ترک بوده و چندان از مزیتی برخوردار نیست. به بیان دیگر با ثبت شرکت در ترکیه به این شکل، اجازه کار و امکان دریافت اقامت ندارید. بنابراین اگر به دنبال اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت هستید، ثبت شرکت شخصی مناسب شما نیست. اما از آنجا که هر نوع فعالیت اقتصادی در ترکیه نیاز به ثبت شرکت دارد؛ این نوع ساده برای ایجاد شرکت های ساده و ایجاد یک ساختار ابتدایی حقوقی می باشد.

ثبت شرکت شخصی در ترکیه توسط یک شخص حقیقی امکان پذیر می باشد. شرکت های شخصی در حالت عادی در اتاق تجارت استانبول ثبت نشده و اساسنامه ندارند؛ صرفا برای صاحب شرکت کد مالیاتی تجاری جهت پرداخت مالیات صادر می شود.

ثبت شرکت سهامی

شرکت سهامی از تعدادی سهامدار تشکیل می شود و دو نوع عام و خاص دارند. نوع عام و خاص شرکت سهامی به تعداد سهامداران بستگی دارد؛ اما بطور کلی تاسیس این نوع شرکت ها نیازمند حداقل ۵ شخص حقیقی یا حقوقی است. مثلا در تاسیس شعبه می توان شعبه مرکزی به عنوان سهام دار شعبه زیر مجموعه باشد.

**موضوع ثبت شرکت سهامی در ترکیه می تواند هر چیزی باشد.

سرمایه ثبت شده بستگی به بیزینس پلن و اندازه مد نظر صاحب شرکت دارد. بطورکلی باید ۲۵ درصد از سرمایه ثبت شده در بانک بلوکه شود. در این شرکت ها میزان تراکنش بانکی بستگی به سرمایه ثبت شده دارد.

هر شریک می تواند به میزان دلخواه سهام بخرد. درصد سود و زیان در این نوع شرکت ها برای سهام داران، متناسب با میزان سهمی که دارند محاسبه می شود. بر اساس قانون تجارت ترکیه جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود.

شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم می شود:

شرکت سهامی عام : شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن بیش از ۲۵۰ نفر می باشند.

شرکت سهامی خاص: شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن زیر ۲۵۰ نفر می باشند.

شرکت سهامی خاص به نوعی مانند شرکت های سهامی خاص ایران می باشد . برای کسانی و شرکت هایی مناسب است که قصد بالا بردن رتبه و ارزش شرکت را دارند و در آینده تصمیم به تبدیل به سهامی عام دارند یا در اتحادیه و اتاق تجارت می خواهند دارای رتبه خاص باشند.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل با یک و حداکثر با ۵۰ شریک قابل ثبت است . تعداد شرکا و گستره فعالیت شرکت ثبت شده می تواند بیشتر از یک مورد باشد. تبعه شرکا مهم نیست و می توانند خارجی باشند.

ثبت شرکت مسئولیت محدود در ترکیه در دفترخانه اسناد رسمی و اتاق تجارت ترکیه  انجام می شود.  هر نوع تغییر و انتقال باید در دفاتر رسمی انجام شود. در صورتی که شرکت ثبت شده درآینده اعلام ورشکستگی نماید و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد؛ تنها سرمایه سهامداران از بین خواهد رفت و طلبکاران نمی‌توانند باقیمانده خواسته های خود را از اموال شرکای شرکت طلب کنند.

انواع شرکت ها که چند کارمند دارند و همچنان به فعالیت هایی همچون تولید، صادرات و واردات و… مشغول هستند؛ از این نوع شرکت استفاده می نمایند.

شرکت مسئولیت محدود یا لیمیتد را در ترکیه با هر سرمایه ای می توان ثبت کرد و نیازی نیست در ابتدا سرمایه شرکت را به حساب بانکی شرکت واریز کرد. حداقل سرمایه جهت ثبت شرکت مسئولیت محدود یا لیمیتد در ترکیه ۱۰.۰۰۰ لیر می باشد.

در آینده جهت انجام امور گمرکی یا اتفاقات خاص در اتاق تجارت، باید سرمایه شرکت به بانک واریز شود و در صورت واریز بعد از چند روز می توان سرمایه را برداشت کرد. یعنی نیازی به بلوکه کردن سرمایه در بانک نیست.

لازم به ذکر است محدودیت تراکنش های مالی شرکت بستگی به میزان سرمایه ثبت شده شرکت دارد.  یعنی اگر شرکتی سرمایه خود را ۵۰ هزار لیر ثبت کند نمی تواند تراکنش مثلا ۸۰۰ هزار لیری داشته باشد.

ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه

اگر شما نیز به دنبال ثبت شرکت در ترکیه هستید، باید این مسئله را نیز بدانید که امکان ثبت شرکت برای ایرانیان در مناطق آزاد ترکیه نیز وجود دارد. ثبت شرکت در مناطق آزاد در ترکیه نیازمند داشتن پلن بیزینسی یا طرح تجارتی جهت تصویب و سرمایه ای حداقل ۲ میلیون لیر می باشد.

مدارک لازم

  • اصل پاسپورت معتبر تا ۶ ماه
  • ۴ قطعه عکس پاسپورتی بایومتریک
  • آدرس و شماره تلفن ایران
  • آدرس و شماره تلفن ترکیه
  • امور دفتر خانه ای و صدور وکالت ثبت شرکت
  • ثبت نمونه امضاء

مراحل

مراحل اداری ثبت شرکت در ترکیه از شرو ع تا ثبت حدود ۳ تا ۱۰ روز  زمان می برد.

در زیر به  مراحل ثبت شرکت در ترکیه پرداخته ایم.

۱- در ابتدا باید گذرنامه های شرکا را برای ثبت شرکت ترجمه رسمی کنید.

۲- یک حسابدار رسمی ترک را برای شرکت انتخاب کنید.

۳- اساسنامه شرکت را به زبان ترکی تنظیم کنید.

۴-اخذ شماره مالیات سهامداران شرکت از اداره مالیات ترکیه.

۵- تکمیل فرم مخصوص ثبت شرکت در ترکیه.

۶- مراجعه به اتاق بازرگانی ترکیه و تکمیل فرم های مربوطه.

۷- تنظیم فرم تعهد (اتاق بازرگانی).

۸- ثبت رسمی امضای مدیرعامل در اداره ثبت احوال.

۹- تأیید رسمی اساسنامه در اداره ثبت احوال.

۱۰- بازکردن حساب بانکی شرکتی و ارایه  مدارک اینترنت بانک و کارت بانکی آن به متقاضی

البته در صورتی که از شرکت ها و موسسات مشاور جهت ثبت شرکت کمک بگیرید؛ بسته به پلان خدمات بخشی تا تمام این مراحل به عهده آنان خواهد بود و فقط مدیر عامل و شریکان در مرحله دفترخانه  حضور پیدا خواهند کرد.

ثبت شرکت در ترکیه بدلیل پیچیدگی هایی که دارد؛ توصیه می شود آن را به یک موسسه امن بسپارید.

اقدامات مورد نیاز شما بعد از ثبت

  • مشاوره تخصصی برای راه اندازی حرفه ای پرسود و امن کسب و کار در ترکیه
  • مشاوره تخصصی در امور صادرات و واردات
  • مشاوره مالی برای نقل و انتقال امن ارزی
  • خدمات آدرس قانونی و دفتر کار مجازی – اشتراکی – فیزیکی شرکت
  • خدمات مستمر حسابداری رسمی و امور مالیاتی و مشاوره مالی
  •  ایجاد هویت بصری شرکت از قبیل طراحی لوگو – شعار شرکت – طراحی و چاپ سربرگ و کارت ویزیت
  • ایجاد هویت دیجیتال شرکت از قبیل راه اندازی وب سایت com.tr و ایجاد  وب سایت رسمی شرکت به زبان ترکی و زبان های پر تقاضا انتشار و تبلیغ آن
  • ایجاد درگاه  پرداخت آنلاین با انواع کارتهای ویزا و مستر برای کسب درآمد ارزی آنلاین از داخل ترکیه و سراسر جهان برای شرکت
  • امور مربوط به تغییرات شرکت از قبیل اساسنامه و موضوع فعالیت – تغییرات در سرمایه و مدیران شرکت – تغییرات در حسابدار رسمی و آدرس قانونی  و …

اخذ تخصصی شهروندی ترکیه

با توجه به اینکه در حال حاضر دریافت اقامت ترکیه از روش های غیر از خرید ملک به شرط شهروندی برای عموم افراد و مشاورین ایشان بسیار دشوار شده و به راحتی به اتباع خارجی ارائه نمی شود؛ و این یک دغدغه برای متقاضیان شده است. باید جهت اقدام به اقامت در ترکیه و دریافت شهروندی از راه هایی مطمئن و قانونی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *